Γκούντγιονσεν: «Παίξαμε απέναντι στην πιο υπερεκτιμημένη ομάδα»

Τους λόγους για τους οποίους η Ισλανδία προκρίθηκε σε βάρος της Αγγλίας στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξηγεί ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν.



Γκούντγιονσεν: «Παίξαμε απέναντι στην  πιο υπερεκτιμημένη ομάδα»

Ο 37χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μπόλτον και της Τσέλσι μεταξύ άλλων, αναφέρει μάλιστα πως οι Ισλανδοί έπαιξαν απέναντι στην πιο υπερεκτιμημένη εθνική ομάδα των τελευταίων ετών!

Η εμβληματική μορφή του ισλανδικού ποδοσφαίρου τονίζει πως και μόνο η συμμετοχή στην φάση των «16» ήδη αποτελούσε επιτυχία: «Νομίζω πως ήδη ήμασταν επιτυχημένοι περνώντας τη φάση των ομίλων και αυτό έδιωξε το άγχος, κανείς δεν περίμενε να περάσουμε από τον όμιλο», τονίζει ο Γκούντγιονσεν, προσθέτοντας πως είχαν να αντιμετωπίσουν παίκτες που μέχρι πρότινος έβλεπαν από την τηλεόραση! «Είχαμε πίστη. Το αγγλικό ποδόσφαιρο πάντα είχε μεγάλη επιρροή στο ισλανδικό, οπότε παίζαμε με παίκτες που είναι πιθανό να βλέπαμε τα Σάββατα στην τηλεόραση».

Στη συνέχεια ο Ισλανδός επιθετικός αποκαλύπτει τη χρυσή συμβουλή που έδωσε ο προπονητής της ομάδας ώστε να κερδίσουν τους Άγγλους, ξεκαθαρίζοντας πως παρότι οι απαιτήσεις από τα «τρία λιοντάρια» είναι υψηλές, η εθνική ομάδα δεν καταφέρνει να πετύχει: «Υπάρχει κάτι που ο Λαρς Λάγκερμπεκ μας τόνισε πριν το ματς, ότι παίζουμε απέναντι στην πιο υπερεκτιμημένη εθνική ομάδα των τελευταίων ετών. Μας έκανε να το σκεφτούμε και πράγματι είχε δίκιο. Οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές, υπάρχει πολλή πίεση για την Αγγλία να πάει καλά στις μεγάλες διοργανώσεις και δεν τα έχει καταφέρει».

Τέλος ο Γκούντγιονσεν στάθηκε στο ιστορικό παιχνίδι που έστειλε τους Ισλανδούς στα προημιτελικά του Euro, αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν στη νίκη επί της Αγγλίας: «Μπήκαμε στο ματς με αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν καλύτεροι από την Αγγλία, αλλά ήμασταν πιο δυνατοί, είχαμε χαρακτήρα και δείξαμε μεγαλύτερη ομαδικότητα και αυτό μας πήγε ως εκεί που μας πήγε».