Πεπ: «Ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου ο Ποκετίνο»

Το εγκώμιο του Μαουρίσιο Ποκετίνο έπλεξε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λέγοντας πως η Τότεναμ -την οποία αποθέωσε επίσης- είναι τυχερή που τον έχει. «Κάθε νέος προπονητής θέλει να δει την ομάδα του να παίζει έτσι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής της προσεχής αντιπάλου των «σπιρουνιών», Μάντσεστερ Σίτι.



Πεπ: «Ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου ο Ποκετίνο»

Πιο αναλυτικά:

«Δεν νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στην Αγγλία. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Μου αρέσει να βλέπω την Τότεναμ και πέρυσι η δουλειά που έγινε ήταν φανταστική. Ο τρόπος που παίζει είναι πολύ επιθετικός και διαθέτει παίκτες επιπέδου εθνικής, όπως ο Ντάιερ, ο Άλι και ο Χάρι Κέιν. Εάν ήμουν νέος και ήθελα να γίνω προπονητής, θα παρακολουθούσα την Τότεναμ και θα έλεγα ότι σίγουρα θέλω να παίζει έτσι η ομάδα μου.

Όταν πήγε στην Εσπανιόλ ήταν επιθετικός από το πρώτο του παιχνίδι, με πίεση ψηλά και άλλα πράγματα, και ο τρόπος που χρησιμοποιεί τώρα ο Μαουρίσιο είναι περίπου ο ίδιος. Η διαφορά φυσικά είναι στους ποδοσφαιριστές. Είναι όλοι τους πολλοί καλοί».

Οι δηλώσεις του έρχονται παράλληλα με αυτές του Αργεντινού, κατά τον οποίο στους Λονδρέζους στόχος είναι η ένταξη στην ελίτ.