Ρανιέρι: «Πρώτη μας νίκη μετά από 132 χρόνια»

Στη μεγάλη σημασία της χθεσινής (27/09) νίκης (1-0) της Λέστερ επί της Πόρτο στάθηκε ο προπονητής των «αλεπούδων», Κλαούντιο Ρανιέρι, στη Συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, καθότι αυτή αποτελεί τη μοναδική στα 132 χρόνια της ιστορίας του συλλόγου μέσα στην έδρα του για το θεσμό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.



Ρανιέρι: «Πρώτη μας νίκη μετά από 132 χρόνια»

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν η πρώτη μας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι οπαδοί μας έδωσαν πολλή ενέργεια. Ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε την Πόρτο, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες. Ήταν σημαντικό που σκοράραμε», δήλωσε ο 64χρονος τεχνικός, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήθελε να «ξορκίσει το κακό» των στημένων φάσεων και της γενικότερης αμυντικής λειτουργίας της Λέστερ που εκτέθηκε στον αγώνα του Σαββάτου (24/09) κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσθέτοντας:

«Μίλησα πολύ για τα κόρνερ και για να διατηρήσουμε την εστία μας ανέπαφη και οι παίκτες μου ήταν απόψε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί σε κάθε φάση. Αυτό ήταν πολύ καλό μετά τη μεγάλη μας ήττα στο Μάντσεστερ».

Ο Ιταλός κόουτς ανέφερε, επίσης, ότι ευοδώθηκαν οι προσδοκίες του για κάτι καλό από τους Αλγερινούς ποδοσφαιριστές του συνόλου του, Μαχρέζ και Σλιμανί, και ειδικότερα από τον δεύτερο που έχει μεγάλη παράδοση να βάζει γκολ απέναντι στην Πόρτο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είχα μεγάλη πίστη στον Σλιμανί, επειδή σκόραρε συχνά εναντίον της Πόρτο, όταν ήταν παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Συζήτησα και με τον Ριγιάντ (Μαχρέζ) και με τον Ισλάμ (Σλιμανί) και τους είπα: «πάμε παιδιά, ας κάνουμε κάτι καλό απόψε». Ο ένας έκανε την ασίστ και ο άλλος έβαλε το γκολ».