Ρανιέρι: «Στόχος μας τουλάχιστον η παρουσία Γιουρόπα Λιγκ»

Παρά το θριαμβευτικό πέρασμα από το Μπριζ (3-0), ο προπονητής της Λέστερ ακολουθώντας την περυσινή συνταγή της Πρέμιερ Λιγκ, φρόντισε να... χαμηλώσει τους τόνους δηλώνοντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ότι στόχος της ομάδας του είναι καταρχήν η... 3η θέση του ομίλου.



Ρανιέρι: «Στόχος μας τουλάχιστον η παρουσία Γιουρόπα Λιγκ»

Αφού του βγήκε γούρικο την προηγούμενη σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, το ίδιο σκέφτηκε να κάνει και μετά το νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ιταλός τεχνικός των «αλεπούδων», ο οποίος συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του βλέπουν τη διοργάνωση ως μία πολύ όμορφη εμπειρία, χωρίς να τους προβληματίζει στην καθημερινότητά τους η σκέψη των αγώνων του θεσμού.

«Ήταν πολύ σημαντική η αντίδρασή μας μετά την ήττα μας από τη Λίβερπουλ. Δεν σκεφτόμαστε το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μία εμπειρία για εμάς και ευχόμαστε να περάσουμε τους ομίλους για να συνεχίσουμε. Αν δεν καταφέρουμε να καταλάβουμε μία εκ των δύο πρώτων θέσεων, η επιθυμία μας είναι να αγωνιστούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, παρ’ όλο που θα προτιμούσαμε να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια, παίξαμε με το δικό μας στιλ. Εκείνοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Είναι πολύ καλό για εμάς που ξεκινήσαμε με νίκη», ανέφερε ο κόουτς της Λέστερ.

 Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν παρέλειψε να κάνει και το σχόλιό του για τη φάση του πέναλτι, με το οποίο ο Μαχρέζ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 αποκαλύπτοντας ότι δεν ήθελε να το εκτελέσει ο Αλγερινός διεθνής, ο οποίος είχε αστοχήσει στις 3 από τις 4 τελευταίες προσπάθειές του από τα 11 μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Αν δεν το έβαζε, εγώ θα άκουγα την κριτική. Εκείνος, όμως, πήρε την ευθύνη. Προσπάθησα να πω, ότι ο Σλιμανί έπρεπε να το αναλάβει, που έχει έφεση στο να βάζει πέναλτι, αλλά ο Μαχρέζ έχει την προσωπικότητα να κάνει αυτή την επιλογή. Ήταν τυχερός. Ίσως η μουσική τον αφύπνισε. Ίσως, να είναι κουρασμένος από το «ντίλι-ντονγκ» που ακούει και να προτιμάει τη μουσική του Τσάμπιονς Λιγκ (αστειευόμενος)».