Ξεθωριασμένα «σπιρούνια»

Τέταρτο συνεχές ματς πρωταθλήματος μακριά από τη νίκη έμεινε η Τότεναμ μετά το εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Σάντερλαντ. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του αγώνα, πίεσαν, όμως όταν προηγήθηκαν με τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 65’ οι μηχανές έσβησαν. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 67’ με τον Γκιάν και παραλίγο να φτάσουν και στη νίκη.



Ξεθωριασμένα «σπιρούνια»

Α’ Ημίχρονο: Απλή πολυλογία

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγώνα η Τότεναμ και έκλεισε τη Σάντερλαντ από το πρώτο πεντάλεπτο στα καρέ της. Τα «σπιρούνια» έδειξαν διάθεση για ένα γρήγορο γκολ και οι Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντριτς, Μπέιλ, Παβλιουτσένκο ήταν οι πρωταγωνιστές στη δημιουργία και την εκτέλεση όποιων καλών ευκαιριών παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος. Πέρα όμως από την καλή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας δεν ήταν τόσο οι φάσεις μπροστά στην εστία που άγχωσαν τους φιλοξενούμενους, όσο απλά η συνεχής αίσθηση κινδύνου που πήγαζε από τις επελάσεις.

Η τελική ασίστ όμως δεν βγήκε ποτέ με αξιώσεις και από την άλλη οι «μαυρόγατες» δεν φάνηκαν καθόλου απειλητικές μπροστά. Κλεισμένες στην περιοχή τους κατάφερναν με επιτυχία να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο, αφήνοντας όμως εντελώς το θέμα της δημιουργίας. Η άμυνα όμως κράτησε μέχρι το ημίχρονο ανέπαφη την εστία τους και τους έδωσε έναν σημαντικό βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

Β’ Ημίχρονο: Μετά τη φόρα η κατηφόρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή του Χάρι Ρέντναπ. Ο Άγγλος τεχνικός αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Παβλιουτσένκο με τον Κράουτς χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει την επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων. Η Τότεναμ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε μόνο που τώρα την διαφορά την έκανε ο νεοεισελθών Άγγλος φορ. Ο Πίτερ Κράουτς πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής μετά από ωραία μπαλιά του Μπέιλ και τροφοδότησε όμορφα τον Φαν Ντερ Φάαρτ. Ο Ολλανδός μέσος συνέχισε να σκοράρει κατά βούληση εντός έδρας. Στόπαρε με το στήθος και έχοντας πλάτη στο τέρμα έπιασε ωραίο γυριστό σουτ και έκανε το 1-0.

Αντί όμως να απελευθερωθεί η ομάδα και να βγάλουν φτερά τα πόδια των γηπεδούχων, η Τότεναμ αποφάσισε να σβήσει τις μηχανές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Η Σάντερλαντ βγήκε μαζικά ψάχνοντας την ισοφάριση, αφού δεν είχε κάτι να χάσει. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Γκιάν κοντρόλαρε ωραία την προωθημένη μπαλιά και βρέθηκε απέναντι από τον Γκόμες. Δεν έχασε έτσι την ευκαιρία να κάνει το 1-1 και να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στην απόδραση από το δύσκολο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
 
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Χάτον, Καμπούλ, Γκαλάς, Ασού-Εκότο, Μπέντλεϊ, Χάντλστοουν, Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Παβλιουτσένκο (46’ λ.τ. Κράουτς).

Σάντερλαντ (Στιβ Μπρους): Γκόρντον, Ονουόχα, Τέρνερ, Μπραμπλ, Α. Φέρντιναντ (20’ λ.τ. Μπάρντσλεϊ), Χέντερσον, Κάτερμολ, Ριβέρος (46’ Γουέλμπεκ), Ρίτσαρντσον (86’ Μαλμπράνκ), Ζέντεν, Γκιάν