Ογκούρα: «Ακόμη φαβορί η Αγγλία»

Υπέρ της αγγλικής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και προς καθησύχαση των ανθρώπων του Νησιού, μίλησε ο εκ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Τζούντζι Ογκούρα. Ο Ιάπωνας εκπρόσωπος τόνισε πως τα «λιοντάρια» θα πρέπει να αισθάνονται ακόμη φαβορί.  



Ογκούρα: «Ακόμη φαβορί η Αγγλία»

Οι άνθρωποι του Νησιού πάντως, συνεχίζουν να διακατέχονται από αμφιβολίες λόγω της υπόθεσης με την παράνομη συμφωνία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του επίμαχου ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το BBC. «Οι πιθανότητες να κερδίσουν οι Άγγλοι είναι πάρα πολλές. Η υποψηφιότητά τους έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των μελών» τόνισε ο Ογκούρα, ωστόσο επισήμανε πως μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ίσως υπάρξουν συνέπειες στη γενικότερη διαδικασία της κλήρωσης των χωρών που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή των Μουντιάλ για το 2018 και το 2022.

«Έχουμε εκπλαγεί από όσα έχουν συμβεί και έχουν προκαλέσει την απογοήτευσή μας, με την ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για την παράνομη συμφωνία δύο μελών. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις. Θα περιμένουμε μέχρι να εξαχθεί το συμπέρασμα για την αθωότητά τους».