«Μακράν η πιο κακή στιγμή της καριέρας μου»

Ως την χειρότερη απόφαση της καριέρας του χαρακτήρισε ο Νάνι την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013, καθώς μόλις 12 μήνες μετά θα αποχωρούσε από τον σύλλογο ως δανεικός.



«Μακράν η πιο κακή στιγμή της καριέρας μου»

Η περίοδος 2013/14 ήταν εκ των πλέον άσχημων στη σύγχρονη ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με την 7η θέση στο πρωτάθλημα και την κάκιστη πορεία του Ντέιβιντ Μόγιες), κάτι που ίσχυσε – όπως φάνηκε αργότερα – και για τον Νάνι. Ο Πορτογάλος άσος λίγους μήνες μετά δόθηκε δανεικός στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, χωρίς έκτοτε να καταφέρνει να ξανακερδίσει τη θέση που είχε στους «κόκκινους διαβόλους».

«Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμής της ποδοσφαιρικής μου ζωής, αποδείχθηκε ωστόσο η χειρότερη», τόνισε σε συνέντευξη του στη Guardian. «Μετά από μια υπογραφή συμβολαίου, νομίζεις πως όλοι θα είναι δίπλα σου και θα σε βοηθήσουν. Και έγινε τελικά το αντίθετο. Τότε ήρθε και το άγχος. Δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, υπήρχαν βέβαια και οι τραυματισμοί που δεν βοήθησαν. Ήταν μια αρκετά κακή στιγμή, κάτι που με απογοήτευσε ιδιαίτερα.»

Ο Νάνι ήρθε στο Μάντσεστερ το 2007, αγωνιζόμενος ουσιαστικά μαζί τους μέχρι και το 2014. Έκτοτε, μετά το δανεισμό του στη Σπόρτινγκ, αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε και σήμερα ανήκει στη Βαλένθια, με την οποία ψάχνει μια νέα αρχή.