Πρωταθλήτρια τη Σίτι βλέπει ο Σίρερ

Το πιο ξεχωριστό και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών περιμένει ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν τηλεοπτικός σχολιαστής του «BBC», Άλαν Σίρερ.



Πρωταθλήτρια τη Σίτι βλέπει ο Σίρερ

Ο άλλοτε παίκτης  της Σαουθάμπτον, της Μπλάκμπερν και της Νιούκαστλ, σε κείμενό του που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του σταθμού, παραθέτει τις προβλέψεις του σχετικά με την έκβαση του πρωταθλήματος. Πιστεύει πως η Λέστερ δεν θα μπορέσει να επαναλάβει το τεράστιο κατόρθωμά της, αλλά οι διεκδικητές του τίτλου είναι πάρα πολλοί: «Η Λέστερ δεν θα διατηρήσει τον τίτλο. Υπάρχουν όμως έξι ομάδες που μπορούν να τα καταφέρουν: Η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ».

Στη συνέχεια έγινε και πιο συγκεκριμένος, χρίζοντας τους «πολίτες» φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ: «Περιμένω ότι θα γίνει μάχη ανάμεσα στα δύο κλαμπ του Μάντσεστερ, αλλά εγώ θα πάω με τη Σίτι λόγω Γκουαρντιόλα και της ποιότητας που έχει στο ρόστερ».

Έπειτα ο σχολιαστής του BBC αναφέρθηκε σε μερικά στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση της φετινής χρονιάς. Πρώτα απ’ όλα,  στέκεται στο μέλλον που έχει η ομάδα της Τότεναμ. «Είναι μια νεανική ομάδα και έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τον τελευταίο μήνα πέρσι κατέρρευσε και σίγουρα θα έχουν μάθει από αυτό ώστε να γίνουν πιο δυνατοί».

Ακόμα, ο Σίρερ σχολίασε τη νέα, ακριβή Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο, ανυπομονώντας να δει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε δράση: «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να τον θαυμάσεις. Έχει τεράστια πίστη στις ικανότητές του. Είναι επιτυχημένος όπου και αν έχει παίξει και περιμένω να σκοράρει πολύ ακόμα και στα 34 του».

Τέλος, αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονιά που θα έχει η πρωταθλήτρια Λέστερ, καθώς θα είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτή να ξανακάνει την έκπληξη, ενώ θα έχει και τις υποχρεώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη χρονιά: «Ήταν η καλύτερη ομάδα με διαφορά πέρσι, αλλά όλοι έχουν ξοδέψει πολλά για να τους φτάσουν. Θα είναι πιο δύσκολο για αυτούς φέτος, καθώς θα παίζουν και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς με τη Μπλάκμπερν είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1995 και η επόμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και το 1996 τερματίσαμε 7οι. Κάπου εκεί πιστεύω ότι θα βρίσκεται φέτος η Λέστερ».