Όταν η τεχνολογία «μίλησε» για το Μουντιάλ του '66 (vid+pics)

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, με την έλευση του 2016, που θα σηματοδοτούσε και τη συμπλήρωση ακριβώς 50 ετών (30/7) από τον θρίαμβο της Αγγλίας στο Μουντιάλ του '66, το «SkySports» είχε κάνει τ' αδύνατα – δυνατά για την επαλήθευση του γκολ του Τζεφ Χαρστ...  Όταν η τεχνολογία «μίλησε» για το Μουντιάλ του '66 (vid+pics)

Χρησιμοποιώντας κάθε είδους τεχνολογική εφαρμογή, σε μια προσπάθεια για απόλυτα πιστή μεταφορά της φάσης που σημάδεψε τον τελικό με τη Δυτική Γερμανία, στην εικονική πραγματικότητα, το δημοφιλές βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο είχε αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή στο προ 50ετίας έπος των «τριών λιονταριών» και το δεύτερο από τα τρία γκολ του Χαρστ...

Οι Γερμανοί, αρνήθηκαν και αρνούνται να το αποδεχθούν. Δεν δέχονται ότι η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή για να κατακυρωθεί το γκολ, να διαμορφωθεί το 3-2 στο 11ο λεπτό της παράτασης (2-2 κ.α.) και να έρθει λίγο αργότερα και το τέταρτο γκολ των Άγγλων για να ολοκληρώσει και ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνου του παιχνιδιού, το προσωπικό του χατ-τρικ.

Οι Τζέιμι Κάραγκερ και Εν Τσάμπερλεϊν, είχαν παρουσιάσει εκείνη την εκπομπή από την οποία απέδειξαν πως ο επόπτης από το Αζερμπαϊτζάν, αν και δεν είχε απόλυτα σωστή θέση για να δει τη μπάλα που μετά την πρόσκρουση στο οριζόντιο δοκάρι «έσκασε» ολόκληρη μέσα από την τελική γραμμή, απέδειξαν πως η ιστορία γράφτηκε... απόλυτα νομότυπα εκείνη την 30η Ιουλίου του 1966 στο «Γουέμπλεϊ».