Χένρι: «Όποιος θέλει ας φύγει»

Παραξενεμένος με την ελευθερία που υπάρχει στην Ευρώπη, στο να εκφράζει ένας παίκτης με συμβόλαιο, την άποψή του για το μέλλον του, δηλώνει ο Τζον Χένρι. Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ έχει μάθει αλλιώς από την Αμερική και ανοίγει την πόρτα σε όσους θέλουν να φύγουν. Τονίζει πάντως ότι τα μεγάλα ονόματα της ομάδας θα παραμείνουν σίγουρα.



Χένρι: «Όποιος θέλει ας φύγει»

Ο Χένρι στάθηκε στη διαφορά φιλοσοφίας από πλευράς παικτών για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη σχέση τους με την ομάδα. Στην Αμερική τα πράγματα είναι πολύ πιο σφιχτά και σκοπός πλέον του Αμερικανού επιχειρηματία είναι να δημιουργήσει μία τέτοια ατμόσφαιρα στην ομάδα που κανείς πια να μην θέλει να αποχωρήσει:

«Είναι διαφορετικά τα πράγματα εδώ από ότι έχουμε συνηθίσει. Στην Αμερική όταν ένας παίκτης έχει συμβόλαιο, τότε το ολοκληρώνει. Εδώ μοιάζουν να έχουν πιο ανοιχτή άποψη οι παίκτες και μεγαλύτερη ελευθερία να εκφράσουν τις επιθυμίες τους. Δεν θέλουμε στην ομάδα κάποιον παίκτη που δεν επιθυμεί να βρίσκεται μαζί μας. Από μας εξαρτάται να διαμορφώσουμε έτσι το κλίμα που όλοι οι ποδοσφαιριστές θα θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα.

Ήμουν αναστατωμένος από όλη την φιλολογία ότι θα φύγουν τα αστέρια του ρόστερ μας. Θυμάμαι μια μέρα που διάβασα ότι δεν θα εμπλακούμε στην μεταγραφική περίοδο, επειδή δεν έχουμε χρήματα και την αμέσως επόμενη μέρα διάβασα ότι οι Ρέινα και Τόρες ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Τότε μίλησα με αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους μας ποδοσφαιριστές και πραγματικά αναθάρρησα από τις απαντήσεις τους. Χάρηκα πολύ από την ευφυΐα αυτών των προσώπων που ξέρουν πολύ καλύτερα ποια είναι η Λίβερπουλ, από ότι ξέρουμε εμείς. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις».