Φέργκιουσον: «Άλαρνταϊς, ο κορυφαίος Άγγλος προπονητής»

Την πεποίθησή του πως η Αγγλική Ομοσπονδία αναμένεται να προσλάβει τον καλύτερο γηγενή κόουτς για τον πάγκο της εθνικής, εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «Sky Sports». Δηλώσεις για το Σαμ Άλαρνταϊς πραγματοποίησε και ο Ιταλός τεχνικός της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε.



Φέργκιουσον: «Άλαρνταϊς, ο κορυφαίος Άγγλος προπονητής»

«Έχει χρόνια εμπειρίας από πάγκους συλλόγων, έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και καλή φήμη να τον συνοδεύει. Είναι σίγουρα ο κορυφαίος Άγγλος προπονητής. Μπορείς να ψάξεις σε όλον τον κόσμο για έναν κορυφαίο προπονητή, αλλά ήταν σωστό που ανέλαβε Άγγλος αυτή τη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εμβληματικός πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για τη διαφαινόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «τριών λιονταριών» από το Σαμ Άλαρνταϊς τοποθετήθηκε και ο Κόντε, τονίζοντας ότι είναι τεράστια ευθύνη να είσαι προπονητής της χώρας σου, κάτι που ξέρει καλά και ο ίδιος ως προπονητής μέχρι πριν λίγες ημέρες της Εθνικής της δικής του χώρας.

«Τον γνωρίζω, τον επισκέφτηκα όταν προπονούσε τη Γουέστ Χαμ πριν δύο χρόνια. Χαίρομαι που θα αναλάβει την Αγγλία. Μπορώ να πω ότι είναι φανταστική η εμπειρία να προπονείς τη χώρα σου. Έχεις, όμως, και μεγάλη ευθύνη. Αισθάνεσαι μεγάλη πίση, αλλά ξέρεις ότι εκπροσωπείς την πατρίδα σου και τα χρώματά της. Χαίρομαι που ο Σαμ θα είναι ο νέος προπονητής της Αγγλίας», δήλωσε ο Κόντε στο περιθώριο της φιλικής νίκης της Τσέλσι με 3-0 επί της αυστριακής Βόλφσμπεργκερ.