«Καθάρισε» ο αρχηγός

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, βλέποντας την Νάπολι να προηγείται με 1-0 στο Άνφιλντ. Έλειπε όμως από το γήπεδο ο Στίβεν Τζέραρντ. Μπήκε στο 45’, διάβασε το παιχνίδι μισή ώρα και από το 75’ και μετά έδειξε γιατί είναι ο ηγέτης των 'κόκκινων'. Τελικό σκορ 3-1 με τρία γκολ του Στίβεν και τον κόσμο να τραγουδά!



«Καθάρισε» ο αρχηγός

Α΄ Ημίχρονο: Καμία αντίσταση

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της και τους Φερνάντο Τόρες και Στίβεν Τζέραρντ εκτός βασικού σχήματος μπήκε στο ματς απέναντι στη Νάπολι η Λίβερπουλ για την τέταρτη αγωνιστική του Europa League. Οι «κόκκινοι» πρόσεχαν αρκετά την άμυνά τους στα πρώτα λεπτά με τον Σωτήρη Κυριάκο να δίνει το απαιτούμενο βάθος. Διατηρούσαν μεν τα ηνία του αγώνα, ωστόσο επιθετικά δεν μπορούσαν να κάνουν τη μεγάλη ευκαιρία που θα έσπαγε την ιταλική άμυνα. Τελικά πρώτη έσπασε η αγγλική αμυντική γραμμή, μετά από λάθος του Πόουλσεν, που έδωσε την ευκαιρία στον Λαβέτσι να ανοίξει το σκορ και να παγώσει τον κόσμο στις κερκίδες.

Οι Γιοβάνοβιτς και Ενγκόγκ ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της Λίβερπουλ, όμως δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν σωστά τις όποιες ευκαιρίες δημιουργούσαν. Από την άλλη οι Χάμσικ – Λαβέτσι συνεργάζονταν άψογα και δημιουργούσαν συνεχείς κινδύνους στην αντίπαλοι περιοχή. Κι αν σε κάτι ήλπιζαν οι φίλαθλοι καθώς οι παίκτες πήγαιναν στα αποδυτήρια, ήταν οι απουσίες. Οι απουσίες που σε λίγα λεπτά θα μπορούσαν να γίνουν σημαντικές προσθήκες.

Β’ Ημίχρονο: Την πήρε από το χέρι

Ο Ρόι Χότζον αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Στίβεν Τζέραρντ και τον έριξε στη μάχη στο 46’. Η είσοδος του αρχηγού από μόνη της ανέβασε στα ύψη το ηθικό της ομάδας. Άρχισαν να γίνονται πιο σίγουροι στις κινήσεις τους και πιο απειλητικοί. Ο κόσμος άρχισε να ανεβαίνει με τη σειρά του και ο Τζέραρντ δεν τους απογοήτευσε. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος γύρισμα του Ντοσένα στον Ντε Σάνκτις και με προβολή ισοφάρισε.

Η πίεση συνεχίστηκε και απέδωσε καρπούς στο 87’ όταν ο Τζόνσον κέρδισε πέναλτι, καθώς ανατράπηκε από τον Μάτζιο. Ο «κάπτεν» ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στην αριστερή γωνία του τέρματος. Η ανατροπή ήταν γεγονός αλλά όχι το τελικό. Το καλύτερο το φυλούσε για το τέλος ο Τζέραρντ, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Σάνκτις και έδωσε μια πινελιά θεάματος στη νίκη με 3-1, σκάβοντας όμορφα την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Συνθέσεις Ομάδων

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Κάραγκερ, Κυριάκος, Κονσέσκι, Μεϊρέλες, Πόουλσεν (65’ Έκλεστον), Σπίαρινγκ, Σέλβεϊ, Γιοβάνοβιτς (46’ Τζέραρντ), Ενγκόγκ (82’ Λούκας)

Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Καναβάρο, Καμπανιάρο, Μάτζιο, Πατσιέντζα, Γκαργκάνο, Ντοσένα, Χάμσικ (84’ Γιεμπντά), Καβάνι, Λαβέτσι