«Δεν πωλείται η Μπλάκπουλ»

Σε ομιλία που πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο του Μπλάκπουλ, ενώπιον μερίδας οπαδών, ο μεγαλομέτοχος της τοπικής ομάδας, Όουεν Όιστον, κατέστησε σαφές ότι ο σύλλογος δε θα πωληθεί, παρά τις αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων προς το πρόσωπό του.



«Δεν πωλείται η Μπλάκπουλ»

Έξι χρόνια μετά το ονειρικό ντεμπούτο των «tangerines» στην Πρέμιερ Λιγκ (νίκη επί της Γουίγκαν εκτός έδρας με 4-0), η ομάδα τερμάτισε στην 22η θέση της εφετινής League One, γεγονός που σήμανε και τον υποβιβασμό της στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2016-2017. Αυτός ήταν και ο τρίτος υποβιβασμός μέσα σε 5 χρόνια.

Η πτώση με τη σειρά της πυροδότησε αντιδράσεις στο εσωτερικό του συλλόγου, με τον γενικό διευθυντή, Καρλ Όιστον, γιο του ιδιοκτήτη της Μπλάκπουλ, να δηλώνει την παραίτηση από το πόστο του, κάτι το οποίο αποκάλυψε ο ίδιος ο Όουεν Όιστον στους φίλους των «μανταρινιών». Παρά το γεγονός αυτό και τις αντιδράσεις του κοινού, τα οποία αποτελούν συνέπειες της αγωνιστικής κατρακύλας της Μπλάκπουλ, ο Όιστον δεν φάνηκε διατεθειμένος να αποχωρήσει από την ομάδα, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να πουλήσει το μερίδιό του.

Η ομιλία του Όιστον διακόπηκε από το εξαγριωμένο πλήθος, το οποίο απαιτούσε φωνάζοντας με συνθήματα για παραπάνω από μία ώρα (!) τη φυγή του νυν μεγαλομετόχου από το σύλλογο, στα ηνία του οποίου βρίσκεται από το 1988. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Όιστον φυγαδεύτηκε από την αίθουσα συνοδεία μελών της ασφάλειας του ξενοδοχείου.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως η οικονομική ένωση των οπαδών της Μπλάκπουλ («Blackpool Supporters’ Trust») που απαριθμεί περίπου 30 χιλιάδες μέλη, είχε καταθέσει πέρυσι πρόταση στον Όιστον για την αγορά της ομάδος, ύψους 16 εκατομμυρίων λιρών (18,5-19 εκατομμύρια ευρώ), την οποία, όμως, ο ιδιοκτήτης είχε απορρίψει. Ο πρόεδρος του τραστ, Στιβ Ρόουλαντ, οργάνωσε και την εκδήλωση, προσκαλώντας τον Όουεν Όιστον να μιλήσει στον κόσμο της ομάδας.

Στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε να αντιληφθείτε το «εκρηκτικό» κλίμα που επικρατούσε στη συνάντηση του Όιστον με τους οπαδούς της Μπλάκπουλ.