Ουκρανικό σύνδρομο

Η παράδοση που θέλει την Άρσεναλ να έχει μόνο ήττες και μία ισοπαλία σε ουκρανικό έδαφος συνεχίστηκε. Παρόλο που οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ νωρίς με τον Γουόλκοτ (10’), η Σαχτάρ Ντόνετσκ γύρισε το παιχνίδι (2-1) και με σκόρερ του νικητήριου γκολ τον Εντουάρντο, έπιασε την Άρσεναλ στην κορυφή του ομίλου.



Ουκρανικό σύνδρομο

Α’ ημίχρονο: Γκολ και θέαμα

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς στην Ουκρανία για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Με μία καταπληκτική μπαλιά «τρύπα» ο Γουίλσιρ έβγαλε μόνο του τον Γουόλκοτ και ο Άγγλος φορ δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει όμορφα και να κάνει το 1-0. Η φανατική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο στάδιο ξαφνικά πάγωσε.

Σιγά σιγά όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους και ένας παλιός «Άγγλος» γνώριμος, ο Εντουάρντο, ξεσήκωσε ξανά τον κόσμο με περίτεχνες ενέργειες. Στο 28’ η πίεση της Σαχτάρ απέδωσε καρπούς όταν σε σύγχυση στην περιοχή του Φαμπιάνσκι ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά και ο Ίστμοντ έβαλε ένα ατυχές αυτογκόλ. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να βρουν την ευκαιρία να σκοράρουν εκ νέου, όμως την ευκαιρία την βρήκαν… οι γηπεδούχοι. Ο Εντουάρντο στο 45’ πλάσαρε ψύχραιμα και έστειλε στα αποδυτήρια την ομάδα του προηγούμενη με 2-1.

Β’ Ημίχρονο: Άνοστο ροντέο

Το δεύτερο μέρος εκτυλίχτηκε σε ροντέο. Σωρεία ευκαιριών για τις δύο ομάδες, με τους τερματοφύλακες να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν το σκορ ως έχει. Έτσι και έγινε. Καμία από τις επιθετικές γραμμές δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, με την Άρσεναλ να έχει τα ηνία του αγώνα, αλλά να είναι και αυτή που καίγεται περισσότερα για το γκολ. Τελικά το σκορ παρέμεινε στο 2-1 με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν πλέον στην πρώτη θέση του ομίλου με εννιά βαθμούς.
 
 
Συνθέσεις Ομάδων:
 
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Γκαλ (62' Άλεξ), Χούμπσμαν, Τζάντσον (74' Ντάγκλας), Εντουάρντο, Γουίλιαν, Αντριάνο (88' Μορένο)

Στον πάγκο: Κουντζάμοφ, Κούτσερ, Κόμπιν, Στεπανένκο, Κόστα, Τεϊξέιρα, Μορένο

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Έμπουε, Σκιλασί, Τζουρού, Κλισί, Ίστμοντ (59' Βέλα), Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Ροζίτσκι (82' Τόμας), Νασρί, Μπέντνερ (73' Σαμάκ)

Στον πάγκο: Ζέσνι, Σανιά, Κοσιέλνι, Βέλα, Σαμάκ, Τόμας, Λάνσμπουρι


Διαιτησία: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)
Γήπεδο: «Ντόνμπας Αρίνα»