Χότζον: «Η εποχή του δικτάτορα-προπονητή πέρασε»

Σαφέστατα ικανοποιημένος από την πρόσληψη του Νταμιέν Κόμολι ως υπεύθυνου στη εύρεση, αξιολόγηση και εισήγηση νέων παικτών έδειξε ο Ρόι Χότζον. Ο προπονητής της Λίβερπουλ βλέπει τον νέο συνεργάτη του ως επιπλέον βοήθεια, αφού όπως τονίζει δεν θέλει να είναι ο προπονητής-δικτάτορας που αποφασίζει για όλα.



Χότζον: «Η εποχή του δικτάτορα-προπονητή πέρασε»

«Το βλέπω πολύ θετικά», επισημαίνει ο Χότζον και συνεχίζει: «Ήταν κάτι για το οποίο επέμεναν οι ιδιοκτήτες. Είναι μία κίνηση που τη βρίσκω πολύ λογική, ειδικά στη φάση που είμαστε τώρα. Βρισκόμαστε σε περίοδο αναπροσαρμογής υπό νέα διοίκηση και το νέο αυτό πόστο θα βοηθήσει. Η στρατηγική που έχουν επιλέξει, βασίζεται σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά μοντέλα και όχι απαραίτητα στα πρότυπα των αγγλικών.

Οι εποχές του δικτάτορα Άγγλου προπονητή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τότε που αποφάσιζε για όλα ένα και οι άλλοι δεν τολμούσαν να αγοράσουν ούτε ένα φύλλο χαρτί χωρίς την έγκρισή του. Ο ρόλος του Νταμιέν δεν θα επηρεάσει σε τίποτα τα δικά μου καθήκοντα. Απεναντίας θα με βοηθήσει να συγκεντρωθώ στα προπονητικά μου καθήκοντα βοηθώντας την καθημερινότητά μου».