Υποπτη σιωπή απο Χένρι

Ανησυχία στους φίλους της Λίβερπουλ αναμένεται να προκαλέσει το γεγονός πως ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας Τζον Χενρι δεν έχει εγγυηθεί ακόμη πως το κόστος για την εξαγορά της Λίβερπουλ δεν θα επιβαρύνει τον σύλλογο.



Υποπτη σιωπή απο Χένρι

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian έπειτα από επικοινωνία που είχαν δημοσιογράφοι της με τον Αμερικανό επιχειρηματία , ουδέποτε τέθηκε θέμα δέσμευσης από την πλευρά των νέων ιδιοκτητών πως κάποιο μέρος του κόστους δεν θα «φορτωθεί» στον σύλλογο. «Δεν θα θυμάμαι να συζητήθηκε τίποτε σχετικό, εκτός από την επιθυμία να αποσβεστεί το χρέος με εξαίρεση το χρέος που βαρύνει το γήπεδο» ανέφερε ο Χένρι στην απάντηση του, αν και φημολογείται πως η NESV έχει δεσμευτεί προφορικά πριν την εξαγορά των «κόκκινων» πως θα έπρεπε να αποπληρώσουν το χρέος χωρίς να επιβαρυνθεί ο σύλλογος.

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η εξήγηση του εκπροσώπου του Μάρτιν Μπρόουτον και του Κρις Περσλοου που στήριξαν την πώληση στην NESV, πως δεν ζητήθηκαν γραπτές εγγυήσεις διότι νομικά δεν είναι απόλυτα δεσμευτικές!

Αυτή τη στιγμή το μόνο χρέος που εμφανίζεται να έχει η Λίβερπουλ απέναντι στις τράπεζες είναι ύψους 37 εκατομμύριων λιρών (προς την Royal Bank of Scotland) και το οποίο προέκυψε από τα σχέδια για την κατασκευή νέου γηπέδου στο Στανλει Παρκ.

Μεταξύ των ερωτήσεων που έγιναν από τη Guardian στον Χένρι ήταν και το αν τα χρήματα για την εξαγορά του συλλόγου προέρχονταν από ιδιους πόρους ή από δάνειο. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας πως δεν μπορεί να δώσει τέτοιες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ωστόσο λίγες ημέρες νωρίτερα μιλώντας σε site οπαδών της Λίβερπουλ ο Χένρι είχε αποκαλύψει πως μέρος των χρημάτων προήλθαν και από δανεισμό.

Πάντως περιγράφοντας τη Λίβερπουλ ως μια μεγάλη πρόκληση ξεκαθάρισε πως αυτός και οι συνεταίροι του δεν αναζητούν τακτικά χρηματικά κέρδη από τον σύλλογο, αλλά ευελπιστούν να «κερδίσουν χρήματα κάποια μέρα» (μετά από πολύ καιρό) αν έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις και ο σύλλογος αποκτήσει μεγαλύτερη αξία ως περιουσιακό στοιχείο.