Αποκλεισμός ντροπή!

Η Αγγλία το ... έπαθε κι αυτό! Αποκλείστηκε στους «16» του Euro από τους Ισλανδούς που ζουν το δικό τους παραμύθι στα γήπεδα της Γαλλίας! Τα «τρία λιοντάρια» βλέπουν όλους τους εφιάλτες τους να ζωντανεύουν ξανά, επιστρέφοντας πλέον πίσω στο Νησί μετά την ήττα με το τελικό 2-1 που έφερε το ... ποδοσφαιρικό Brexit!  



Αποκλεισμός ντροπή!

Σοκ... Μονάχα έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που υπέστη η εθνική ομάδα της Αγγλίας από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης...

Με τον Ρούνεϊ να γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο για ... έξι λεπτά, την 115η εμφάνισή του με τη φανέλα με το εθνόσημο, έχοντας ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Και όλα να έρχονται... τούμπα! Τους Ισλανδούς να βρίσκουν τρόπο να σοκάρουν τους Άγγλους και να προκαλέσουν πανικό στους παίκτες του Χότζον και τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των «τριών λιονταριών» στην ανάπαυλα. Με τον Ράγκναρ Σίγκουρντσον με κοντινή προβολή από κεφαλιά – πάσα του Άρνασον να βρίσκεται «φάτσα» με το γκολ και να ισοφαρίζει και τον Σίγκθορσον με δεξί σουτ στο 18' έπειτα από ωραία και ... άνετη εναλλαγή της μπάλας έξω από την περιοχή του Χαρτ, να νικάει τον πορτιέρο της Σίτι για το 2-1! Και... τρεχάτε ποδαράκια μου για την Αγγλία!

Υπεροχή μεν, κατοχή της μπάλας, με πίεση, με ευκαιρίες όπως ένα σουτ του Ντέλε Άλι από απόσταση κι ένα εναέριο βολέ από τον Κέιν που απομάκρυνε ο Ισλανδός πορτιέρο, η ομάδα από το Νησί τα έβρισκε σκούρα και προφανώς ερχόταν σταδιακά και ο πανικός... Ο Στέρλινγκ κέρδισε στο ξεκίνημα το πέναλτι αλλά «χάθηκε» στην πτέρυγα και έδειξε πάλι σημάδια έλλειψης αυτοπεποίθησης, με τους Ισλανδούς οπαδούς να κάνουν χαμό και τα «τρία λιοντάρια» να είναι... στα χαμένα.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Χότζον έβαλε στο ματς τον Τζακ Γουίλσιρ και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, τον Τζέιμι Βάρντι για να ενισχύσει όσο περισσότερο μπορούσε την επίθεση. Σε αυτό το διάστημα, την πιο κλασσική ευκαιρία για γκολ την είχε πάλι η Ισλανδία, με το ανάποδο ψαλίδι του Ράγκναρ Σίγκουρντσον να πηγαίνει πάνω στον Χαρτ στο 55ο λεπτό! Το ματς είχε γίνει πλέον αρκετά δυνατό, με μονομαχίες, με ταχύτητα και με απροσπέλαστη άμυνα από την ομάδα του Λάγκερμπακ ώστε να υπερασπιστεί το προβάδισμα και να σοκάρει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την πρόκριση – έκπληξη.

Όσο οι Στάριτζ και Βάρντι κινούνταν κυρίως στις πλευρές, ο Κέιν δεν μπορούσε να βρεθεί σωστά μέσα στην περιοχή και δεν υπήρχε στήριξη από τους Ρούνεϊ και Γουίλσιρ που θα έπρεπε να σπρώχνουν το παιχνίδι στα καρέ του Ισλανδού τερματοφύλακα, η Αγγλία έδειχνε να μην έχει καμία τύχη με τον τρόπο που αγωνιζόταν και που δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις.

Στο 79' ο Κέιν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη κεφαλιά και στο 83' ήρθε νέα, τεράστια ευκαιρία από τον Γκούναρσον για το γκολ, με τον Χαρτ αυτή τη φορά να λέει «όχι» στην κλειστή του γωνία, σε αυτή την αντεπίθεση των αντιπάλων του. Στις καθυστερήσεις ο Σμόλινγκ δεν πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Κέιν και το φινάλε έφερε ξέσπασμα ευτυχίας για τους Ισλανδούς που παραμένουν... μαγεμένοι από τα όσα βιώνουν! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόους, Άλι, Ντάιερ (45' Γουίλσιρ), Ρούνεϊ (86' Ράσφορντ), Στάριτζ, Κέιν, Στέρλινγκ (60' Βάρντι)

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Μπεργκ Γκούντμουνσον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον, Μπγιάρνασον, Σίγκθορσον (77' Μπγιάρνασον), Μπόντβαρσον (89' Τρόστασον)