Ο'Νιλ: «Θα μπούμε δυνατά»

Την πεποίθησή του πως η ομάδα του δεν θα παίξει κλειστά κόντρα στη Γαλλία εξέφρασε ο Ιρλανδός τεχνικός Μάρτιν Ο' Νιλ.



Ο'Νιλ: «Θα μπούμε δυνατά»

«Κανένας μας δε θέλει να φύγει από τη διοργάνωση χωρίς να έχει παλέψει, πράγμα το οποίο είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε να βγούμε "καυτοί" στο γήπεδο και θα το προσπαθήσουμε γιατί έτσι θα έχουμε ελπίδες να καταφέρουμε κάτι», με αυτά τα λόγια ο 64χρονος τεχνικός έδωσε το σύνθημα ενόψει του αγώνα κόντρα στους «τρικολόρ» για την φάση των «16» του Euro και συνέχισε:

«Έχω ξοδέψει τα τελευταία δύο χρόνια στα προκριματικά στο να κατεβάζω ομάδες που κερδίζουν τα παιχνίδια με περιπετειώδη τρόπο. Παίξαμε έτσι κόντρα στους Σουηδούς αλλά όχι ενάντια στο Βέλγιο, διότι είναι μια ομάδα τοπ επιπέδου», δήλωσε ο προπονητής του «πράσινου στρατού».

Στη συνέχεια, στάθηκε για μια ακόμα φορά στο πολύ καλό παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στους Ιταλούς: «Θέλαμε περισσότερη ενέργεια. Έχουμε μεγάλους σε ηλικία παίκτες, οι περισσότεροι είναι τριαντάρηδες, αλλά έπρεπε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Το καταφέραμε και παίξαμε εκπληκτικά».

Ακόμη, ο Ο'Νιλ παραδέχθηκε πως προετοιμάζει την ομάδα του για ένα μακρύ απόγευμα, λέγοντας πως ετοιμάζει τους παίκτες του ακόμα και για ενδεχόμενη διαδικασία πέναλτι: «Εξασκούμαστε στα πέναλτι, αλλά για να πούμε και την αλήθεια, στην προπόνηση όλοι θέλουν να εκτελέσουν πέναλτι, ακόμα και οι τερματοφύλακες. Αναρωτιέμαι πως θα είναι τα πράγματα αν όντως το παιχνίδι οδηγηθεί στα πέναλτι. Θα είναι διαφορετικό. Έχω δει εκπληκτικούς παίκτες στο παρελθόν να μην θέλουν να εκτελέσουν πέναλτι στα τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Τέλος, αποκάλυψε ότι η κατάσταση του Στέφεν Γουόρντ έχει βελτιωθεί αλλά ακόμα παραμένει αμφίβολος για το παιχνίδι.