Γαλλία – Ιρλανδία (preview)

Την μεγαλύτερη έκπληξη του Euro, μέχρι την επόμενη, θέλει να πραγματοποιήσει η Ιρλανδία, που αντιμετωπίζει στο «Parc Olympique Lyonnais» τη διοργανώτρια και πανίσχυρη Γαλλία.



Γαλλία – Ιρλανδία (preview)

Γαλλία και Ρουμανία ρίχνονται στη «μάχη» των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι μεν Γάλλοι προκρίθηκαν ως πρώτοι στον Α' Όμιλο, την ώρα που οι Ιρλανδοί δηλώνουν το παρόν στα νοκ-άουτ όντας ανάμεσα στους καλύτερους τρίτους, προερχόμενοι από τον Ε' Όμιλο.

Οι «πετεινοί», δίχως να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα στη φάση των ομίλων, πέτυχαν αυτό που ήθελαν και προκρίθηκαν στις «16» καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική να πάρει το 0-0 κόντρα στους Ελβετούς για να περάσει ως 1η. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια κατάφερε να σημειώσει νίκες με Ρουμανία (2-1) και Αλβανία (2-0), δίχως ωστόσο να πείσει με τις εμφανίσεις της.

Πλέον, κόντρα στους Ιρλανδούς το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ιρλανδία από την άλλη, έκανε την έκπληξη και πήρε την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Την τελευταία αγωνιστική των ομίλων κέρδισε τους αδιάφορους Ιταλούς και πήρε ουσιαστικά το εισιτήριο ως καλύτεροι τρίτοι από τον Ε' Όμιλο. Στην «πρεμιέρα» της στο Euro, ήρθε ισόπαλη (1-1) με τους Σουηδία, ενώ της 2η αγωνιστική ηττήθηκε με 0-3 από το Βέλγιο.

Πλέον το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’Νιλ θα παλέψει για το καλύτερο απέναντι στους Γάλλους που είναι σαφώς ανώτεροι.

Αγωνιστικά νέα:

Γαλλία:

Θετικό για τους «τρικολόρ» ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανότατα που θα παραταχθούν με την ενδεκάδα του εναρκτήριου αγώνα με τη Ρουμανία.

Ιρλανδία:

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών για τον Μάρτιν Ο'Νιλ.

Απών από τα δυο τελευταία ματς ήταν ο Γουόλτερς, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γαλλία:

Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Ματουϊντί, Σισοκό, Πογκμπά, Γκριζεμάν, Παγιέ, Ζιρού

Ιρλανδία:

Ράντολφ, Κόουλμαν, Ο'Σέι, Κίογκ, Γουόρντ, Χέντρικ, ΜακΚάρθι, Μπρέιντι, ΜακΚλιν, Χούλαχαν, Λονγκ