«Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά τόσο περήφανος»

Στη συγκινησιακή φόρτιση του αγώνα στάθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας, Μάρτιν Ο' Νιλ στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Ιταλία, όπου ο «Πράσινος Στρατός» επικράτησε με 1-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.



«Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά τόσο περήφανος»

«Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ τόσο περήφανος για μια ομάδα. Αυτό ήταν εξαιρετικό. Είχαμε τεράστια υποστήριξη από την εξέδρα και μας βοηθούσαν να συνεχίσουμε.Πιστεύω ότι οι παίκτες και οι οπαδοί δίναν ώθηση ο ένας στον άλλο» Έτσι περιέγραψε την ατμόσφαιρα στον αγώνα της Ιρλανδίας με την Ιταλία ο προπονητής του Εϊρε και συνέχισε:

«Στο τέλος η συναισθηματική μου φόρτιση ήταν έντονη. Κερδίσαμε τον αγώνα, αξίζαμε να κερδίσουμε και κατά διαστήματα παίξαμε εξαιρετικά. Προφανώς υπήρχε πνεύμα μεταξύ των παικτών αλλά αυτό από μόνο του δεν κερδίζει αγώνες. Χρειάζεσαι και ικανότητα, κάτι το οποίο έχουμε, αν και κάποιοι παίκτες μας είναι μεγάλοι σε ηλικία. Σκοράρουμε αρκετά γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων εδώ και 2 χρόνια, οπότε αυτό δεν γίνεται να αποτελεί σύμπτωση.»

Σχετικά με τον επερχόμενο αγώνα, όπου η Ιρλανδία αντιμετωπίζει τους οικοδεσπότες Γάλλους στη φάση των «16», ο Μάρτιν Ο' Νιλ δήλωσε: «Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς, γιατί παίζουμε κόντρα στους διοργανωτές. Θέλουμε να παίξουμε όσο δυνατά παίξαμε σήμερα. Θα είναι ένα σημαντικό τεστ για εμάς και δεν μπορούμε να περιμένουμε.»