Της στέρησε την πρωτιά ο Κόζατσικ

Η Αγγλία βρίσκεται στους «16» του φετινού Euro της Γαλλίας, όχι όμως όπως θα ήθελε. Σε ένα αρκετά καλό βράδυ, στο «Ζοφρουά Γκισάρ», ο Κόζατσικ δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του και οι Σλοβάκοι κράτησαν το 0-0, με τους Ουαλούς να περνούν πρώτοι από το Β' γκρουπ με το 3-0 επί της Ρωσίας.  



Της στέρησε την πρωτιά ο Κόζατσικ

Ο Κόζατσικ και η μαζική άμυνα των Σλοβάκων ήταν ο λόγος που δεν είχε γκολ το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Σλοβακία στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Με τον Βάρντι στην κορυφή της επίθεσης να προκαλεί προβλήματα στους αντιπάλους με τα τρεξίματά του, τον Στάριτζ σε πιο ελεύθερο ρόλο και τους παίκτες του Χότζον να έχουν καθολική υπεροχή, τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας είχαν φτάσει στο 66% - 34% και ο Σλοβάκος πορτιέρο κρατούσε την ομάδα του στο παιχνίδι. Αρχικά στο 17' σε τετ-α-τετ με τον Βάρντι, τον οποίο δεν προλάβαινε ο Σκρτελ και στο 32' στο δυνατό σουτ του Λαλάνα, ο Κόζατσικ είπε το «όχι» για να παραμείνει το 0-0 σ' ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος για τους Άγγλους.

Η Αγγλία έπρεπε να μην επηρεαστεί απ' ό,τι συνέβαινε στην Τουλούζη με την άνεση που είχε αποκτήσει η Ουαλία κι έπρεπε να συνεχίσει την προσπάθεια στο δικό της παιχνίδι. Και μπορεί αρχικά στο 52' να γλίτωσε τα πολύ χειρότερα από ασυνεννοησία του Χαρτ με τον Σμόλινγκ, με τον Μακ να μην καταφέρνει να πλασάρει σωστά, αλλά στη συνέχεια ήρθαν εξαιρετικές ευκαιρίες για τα «τρία λιοντάρια». Στο 53' ο Κλάιν με διαγώνιο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή δοκίμασε ξανά τα ρεφλέξ του Κόζατσικ, ενώ στο 61' ο Ντέλε Άλι είδε τον Σκρτελ να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ που έκανε, έπειτα από το γύρισμα του Χέντερσον από δεξιά. Ο Χότζον είχε βγάλει από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης τον αρνητικό Γουίλσιρ για να περάσει τον Ρούνεϊ στο ματς και η Αγγλία είχε κλείσει τους Σλοβάκους στα καρέ τους, πολιορκώντας για το νικητήριο γκολ. Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ, όσο κι αν απειλήθηκε η ρωσική εστία μέχρι ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. 

Αυστρία, Ουγγαρία, Ισλανδία ή Πορτογαλία πλέον οι πιθανοί αντίπαλοι των «τριών λιονταριών» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Η βαθμολογία του ομίλου στο ημίχρονο:

1.Ουαλία 6

2.Αγγλία 5

3.Σλοβακία 4

4.Ρωσία 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβακία: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Μακ, Κούτσκα, Πεκόφσκι (67' Γκιομπέρ), Χάμσικ, Βάις (78' Σκρίνιαρ), Ντούντα (57' Σβέντο)

Αγγλία: Χαρτ, Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Χέντερσον, Ντάιερ, Γουίλσιρ (56' Ρούνεϊ), Στάριτζ (76' Κέιν), Βάρντι, Λαλάνα (60' Άλι)