Οι... ανείπωτες, αγγλικές ιστορίες από το «χέρι του Θεού»!

Στη συμπλήρωση 30 ετών από εκείνη τη μέρα, όπου στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε εις βάρος της Αγγλίας με το χέρι, το ITV θα παρουσιάσει την επόμενη Τετάρτη ένα ντοκιμαντέρ με έξι εκ των μελών της εθνικής ομάδας της Αγγλίας εκείνης της εποχής, να μιλούν για περιστατικά που ουδείς είχε ακούσει μέχρι σήμερα!  



Οι... ανείπωτες, αγγλικές ιστορίες από το «χέρι του Θεού»!

Οι Χοτζ, Λίνεκερ, Σανσόμ, Μπούτσερ και Σίλτον μιλούν για εκείνη την αναμέτρηση, στην οποία, άπαντες είχαν θαυμάσει το δεύτερο γκολ του Μαραντόνα που έκανε... σμπαράλια ολόκληρη την αγγλική άμυνα, ωστόσο, το πρώτο, ήρθε με το χέρι, κάτι που το έχει παραδεχθεί από τότε ο Αργεντινός θρύλος...

Παρ' όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, εν έτει 2016, υπάρχουν ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας και οι προαναφερθέντες, πρώην διεθνείς των «τριών λιονταριών» αναλύουν εκείνες τις ... ανείπωτες ιστορίες, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Το χέρι του Θεού” που θα προβληθεί την προσεχή Τετάρτη από το ITV4.

Ο Τέρι Μπούτσερ, είχε αναζητήσει τον Μαραντόνα στ' αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού για να τον ρωτήσει στα ίσια αν είχε σκοράρει με το κεφάλι ή το χέρι, με τον Αργεντινό να το παραδέχεται αμέσως, ενώ, ο Χοτζ παραδέχεται πως ήταν μια ... δική του έμπνευση – γύρισμα προς τον Σίλτον, εκείνη η μπαλιά από την οποία ο Μαραντόνα πέτυχε το γκολ και όχι μια απλή απομάκρυνση, όπως πίστεψαν όλοι εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα, κάτι που είχε ενοχλήσει πάρα πολύ τον θρυλικό πορτιέρο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, ήταν πως είε τον Χοτζ είχε μπει στ' αποδυτήρια μετά την ήττα, με τη φανέλα του Μαραντόνα, δίχως ν' αντιλαμβάνεται εκείνη τη στιγμή τον εκνευρισμό των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Υπάρχει η τρομερή ατάκα του Τζίμι Γκριβς σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ρώτησε τον παρουσιαστή αν ... γνώριζαν οτιδήποτε για τους Παραγουανούς, τους οποίους η Αγγλία αντιμετώπισε στους «16» του Μουντιάλ του 1986, αναπολούνται στιγμές του εκπληκτικού, Λίνεκερ, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε άμεσα η Μπαρτσελόνα μετά το χατ-τρικ απέναντι στους Πολωνούς, ενώ αποθεώνεται και ο τρόπος διαχείρισης των αγώνων από τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον που βρισκόταν στον πάγκο των «τριών λιονταριών».

Οι περιγραφές των Σίλτον και Μπούτσερ για τον Μαραντόνα και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσαν οι Άγγλοι να τον σταματήσουν, αποτελεί απόδειξη του τρομερού ποδοσφαιρικού μυαλού του Αργεντινού που έκανε πάντοτε το απροσδόκητο...

«Θα με στοιχειώνει για πάντα εκείνο το γκολ...» αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ο Γκλεν Χοντλ...

Το φιλμ θα προβληθεί την προσεχή Τετάρτη, στη συμπλήρωση 30 ετών από εκείνο το παιχνίδι, από το ITV 4, λίγο μετά την αναμέτρηση της Ιρλανδίας με την Ιταλία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2016.