Βέλγιο – Ιρλανδία (preview)

Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι καλείται να δώσει η Ιρλανδία, η οποία καλείται να κάνει ανάλογη εμφάνιση με αυτή της «πρεμιέρας» και στο 2ο παιχνίδι του Ε' Ομίλου, κόντρα στο Βέλγιο.



Βέλγιο – Ιρλανδία (preview)

Βέλγιο και Ιρλανδία αναμετρώνται στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Ε' ομίλου του Euro. Αμφότερες θέλουν βαθμούς για να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση. Στο «Stade Matmut-Atlantique» του Μπορντό θα λάβει χώρα η αναμέτρηση.

Tο Βέλγιο δεν έπεισε και έτσι ηττήθηκε στο ματς της 1ης αγωνιστικής από την Ιταλία (0-2), με την ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς να έχει πολλά θέματα και να χρειάζεται αρκετές φορές τον Τιμπό Κουρτουά για να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο ματς με την Ιταλία φανερώθηκαν τα πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, με την εστία της να παραβιάζεται για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι.

Σαν νίκη ήταν από την άλλη, η «πρεμιέρα» για την Ιρλανδία στην πρώτη αγωνιστική, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισαν τους Σουηδούς (1-1). Ξεκίνησε δυναμικά, πίεζε από νωρίς για το γκολ, την ώρα που απειλούταν ελάχιστα από τους Σκανδιναβούς. Στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, ο Χούλαχαν έκανε το 1-0, ωστόσο, μία λάθος ενέργεια του Κλαρκ, που έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 71', έφεραν το ματς στα ίσα.

Οι Ιρλανδοί καλούνται να σπάσουν την αρνητική παράδοση που τους συνοδεύει όταν κοντράρονται με τους «κόκκινους διαβόλους», τους οποίους δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν σε επτά επίσημα παιχνίδια (0-5-2).

Αγωνιστικά νέα:

Βέλγιο:

Τραυματίες ολοκλήρωσαν των αγώνα με την Ιταλία οι Αζάρ και Ντε Μπρόινε, ωστόσο σύμφωνα με τον Μαρκ Βίλμοτς, οι δύο παίκτες θα βρίσκονται στη διάθεσή του για το ματς με την Ιρλανδία.

Ιρλανδία:

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Γουόλτερς έχοντας αποκομίσει τραυματισμό στον αχίλλειο, την ώρα που πιθανή είναι και η απουσία του Χούλαχαν που ουσιαστικά αποκλείστηκε από τον τεχνικό της ομάδας, Μάρτιν Ο’Νιλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο:

Κουρτουά, Κίμαν, Αλντερβαϊρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου

Ιρλανδία:

Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο'Σέι, Μπράντι, ΜακΚάρθι, Γουέλαν, Χέντρικ, Χούλαχαν, Λονγκ, Κιν