Νίκη... 30ετίας και ο γερόλυκος ΜακΌλεϊ

Η Βόρειος Ιρλανδία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε μεγάλη, διεθνή διοργάνωση, έπειτα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 και ο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ, που άνοιξε το σκορ στο τελικό 2-0 επί των Ουκρανών, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος που πετυχαίνει γκολ, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!  



Νίκη... 30ετίας και ο γερόλυκος ΜακΌλεϊ

Η ομάδα του Μάικλ Ο'Νιλ θα θυμάται για πολλά χρόνια τη βραδιά της 16ης Ιουνίου του 2016, αφού, η νίκη που ήρθε επί των Ουκρανών ήταν η πρώτη στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην ιστορία του Euro!

Μάλιστα, οι Βορειοϊρλανδοί πήραν νίκη σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά από το 1982, όταν σ' εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε διεξαχθεί στην Ισπανία, είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0 των διοργανωτών στο τελευταίο ματς του ομίλου όπου βρίσκονταν μαζί, για να περάσουν ως πρωτοπόροι του γκρουπ, με τους «φούριας ρόχας» ν' ακολουθούν στη δεύτερη θέση!

Ο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ που πέτυχε το πρώτο από τα δύο γκολ στη νίκη επί των Ουκρανών στο Euro 2016, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος που σκοράρει στον θεσμό, σε ηλικία 36 ετών και 194 ημερών, μετά τον Αυστριακό, Ίβιτσα Βάστιτς που είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα το 2008, σε παιχνίδι απέναντι στην Πολωνία, σε ηλικία 38 ετών και 257 ημερών.

Πριν από τα σημερινά (16/6) γκολ, τελευταία φορά που είχαν σκοράρει Βορειοϊρλανδοί σε μεγάλο τουρνουά ήταν το 1986, με τον Κόλιν Κλαρκ, σε ήττα (2-1) από την Ισπανία, ενώ, από την τελευταία νίκη στο Μουντιάλ του 1982, είχαν ακολουθήσει έξι ματς δίχως χαμόγελα στο σφύριγμα της λήξης...