Νίκη που θα θυμούνται για... πάντα!

Ιστορία έγραψε απόψε η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Η ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ επικράτησε της Ουκρανίας στη Λιόν, με τα γκολ των ΜακΌλεϊ και Μαγκίνις να διαμορφώνουν το 2-0 που της δίνει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, στην παρθενική της παρουσία σε τελικά Euro!



Νίκη που θα θυμούνται για... πάντα!

Η βαθμολογία του Γ’ ομίλου:

1.Γερμανία 3 (2-0)*

2.Πολωνία 3 (1-0)*

3.Β.Ιρλανία 3 (2-1)

4.Ουκρανία 0 (0-3)

*Στις 22:00 ξεκινά το Γερμανία-Πολωνία

Το ματς:

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, με τους Ουκρανούς να έχουν την κατοχή της μπάλας, να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι και να διαμαρτύρονται για πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του ΜακΌλεϊ μετά το σουτ του Σίντορτσουκ στο 8’. Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά στο πρώτο μισό και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έρχονταν με το… σταγονόμετρο, σε αντίθεση με την έντονη βροχή που έπεφτε στη Λιόν. Η ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ κατέγραψε την καλύτερη στιγμή στο 34’, όμως η κεφαλιά του Κάθκαρτ μετά το κόρνερ του Γουόρντ, δεν βρήκε για λίγο στόχο και το 0-0 μάλλον φυσιολογικά σφράγισε τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Ουκρανούς να απειλούν με τον Σελέζνιοφ, αλλά τη Βόρειο Ιρλανδία να ανοίγει το σκορ! Μόλις στο 49ο λεπτό ο Νόργουντ εκτέλεσε ένα φάουλ από τ’ αριστερά, με τη μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι και τον προωθημένο ΜακΌλεϊ να την στέλνει με εξαιρετική κεφαλιά στα δίχτυα του Πιατόφ για το 0-1! Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο ΜακΓκρόβεν με διπλή προσπάθεια είπε όχι σε ακόμα μία ευκαιρία του Σελέζνιοφ.

Το γκολ είχε αλλάξει τα δεδομένα και το ματς είχε αποκτήσει σαφώς καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η Ουκρανία προσπαθούσε για την ισοφάριση, ωστόσο, το παιχνίδι ταίριαζε γάντι στη Β.Ιρλανδία που προσπαθούσε να χτυπήσει εκ νέου στην κόντρα. Στο 57’ ο Πάβελ Κράλοβετς αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τον αγώνα λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης, ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κοβαλένκο είχε ένα πολύ καλό σουτ το 72’ και όσο ο περνούσε ο χρόνος, τόσο η  ομάδα του Φομένκο προσπαθούσε να αυξήσει την πίεσή της. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κίτρινες φανέλες «κατασκήνωσαν» μπροστά από την εστία του ΜακΓκρόβεν, όμως η Βόρειος Ιρλανδία όχι απλά κατάφερε να αντέξει, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ στην εκπνοή με τον Μακγκίνις και κατέκτησε μια ιστορική νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουκρανία: Πιατόφ, Σέβτσουκ, Φεντέτσκι, Καχερίντι, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Σίντορτσουκ (76’ Γκάρμας), Κονοπλιάνκα, Κοβαλένκο (83’ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Σελέζνιοφ (72’ Ζοζούλια)

Β.Ιρλανδία:  ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τ.Έβανς, Ντέιβις, Κ.Έβανς, Νόργουντ, Γουόρντ (69’ ΜακΓκίν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84' Μαγκίνις)