Έγραψε ιστορία σε ιστορικό ντέρμπι!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία γύρισε τούμπα ένα ματς μεγάλης διοργάνωσης, όπου βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και επικρατώντας 2-1 της Ουαλίας στο ιστορικό βρετανικό ντέρμπι, ορίζει τη μοίρα της για την παρουσία στους «16» του φετινού Euro της Γαλλίας! 



Έγραψε ιστορία σε ιστορικό ντέρμπι!

Τα «τρία λιοντάρια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ από μακρινή απόσταση και τον Χαρτ να κάνει λανθασμένη εκτίμηση στην πορεία της μπάλας, για να τη μαζέψει εν τέλει από τα δίχτυα του.

Ισοφάρισε η Αγγλία με τον Βάρντι που πέρασε στο ματς μαζί με τον Στάριτζ και αυτές οι δύο αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ρόι Χότζον στο ξεκίνημα της επανάληψης, αποδείχθηκαν καθοριστικές, με τους επιθετικούς των Λέστερ και Λίβερπουλ να βρίσκουν δίχτυα (56' και 90'+1' και να χαρίζουν τεράστια νίκη με σκορ 2-1 στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, που πλέον βρίσκεται στην κορυφή του Β' ομίλου!

Ντεμπούτο έκανε και ο Ράσφορντ στο τουρνουά, όντας ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.

Για δύο πέναλτι παραπονέθηκαν οι Άγγλοι, με τον Μπεν Ντέιβις να κάνει και τις δύο φορές χέρι, εναέρια μονομαχία με τον Κέιν και σε σουτ του Λαλάνα στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο αντίστοιχα.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου έπειτα από 2 αγωνιστικές:

1.Αγγλία 4

2.Ουαλία 3

3.Σλοβακία 3

4.Ρωσία 1

Το ματς:

Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ήταν μεγαλύτερα του 70% για τους Άγγλους, όμως αυτό δεν δίνει από μόνο του τις νίκες. Οι Ουαλοί περίμεναν στη μαζική τους άμυνα αφήνοντας πολύ χώρο στους παίκτες του Ρόι Χότζον να κινηθούν, αλλά και πάλι η μπάλα δεν βρισκόταν αρκετά συχνά στα καρέ του Χένεσεϊ. Όταν δόθηκε η ευκαιρία στα «τρία λιοντάρια» να τρέξουν, τότε στο 7ο λεπτό από ωραίο γύρισμα του Λαλάνα, ο Στέρλινγκ εξ επαφής αστόχησε στην προβολή σε μοναδική ευκαιρία! Στο 26' ήρθε μια δεύτερη καλή στιγμή με γυριστή κεφαλιά του Κέιχιλ από εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ, ενώ, στο 32', οι Άγγλοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Μπεν Ντέιβις στην περιοχή, έπειτα από εναέρια μονομαχία με τον Χάρι Κέιν μπροστά από την ουαλική εστία. Ο Σμόλινγκ έφτασε επίσης πολύ κοντά στο γκολ στο 36' με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ, αλλά αυτοί που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα ήταν τελικά οι Ουαλοί με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ στο 42' και την κακή εκτίμηση της τροχιάς από τον Χαρτ για το 1-0.

Ο Χότζον πήρε την απόφαση να ρίξει στο ματς τους Βάρντι και Στάριτζ αντί των Στέρλινγκ και Κέιν με την έναρξη της επανάληψης και αυτομάτως η Αγγλία απέκτησε νέα επιθετική πνοή, πιέζοντας πολύ περισσότερο τους Ουαλούς. Και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λέστερ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, στο ντεμπούτο του στο Euro, ισοφάρισε από το 56', όταν σε γέμισμα από αριστερά, αν και ήταν εκείνος σε θέση οφσάιντ, πήρε τη μπάλα από τον Άσλεϊ Γουίλιαμς για να γίνει έγκυρο το γκολ του, με γυριστό σουτ από τη μικρή περιοχή! Είχε προηγηθεί και ένα πολύ καλό δεξί σουτ του Ρούνεϊ χαμηλά, με τον Χένεσεϊ να βγάζει, ενώ στο 59' έγινε νέο χέρι από τον Μπεν Ντέιβις σε μακρινό σουτ του Λαλάνα. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Μάρκους Ράσφορντ και να γεμίσει ακόμα περισσότερη η περιοχή της Ουαλίας από επιθετικούς που παραμονεύουν για μισή ευκαιρία, με την πολιορκία να ολοκληρώνεται με δραματικό φινάλε και γκολ από τον Ντάνιελ Στάριτζ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από συνεργασία με τον Ντέλε Άλι για να πλασάρει στην κλειστή γωνία και να γράψει το τελικό 2-1!  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόους, Άλι, Ντάιερ, Ρούνεϊ, Λαλάνα (73' Ράσφορντ), Κέιν (45' Βάρντι), Στέρλινγκ (45' Στάριτζ)

Ουαλία: Χένεσεϊ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (67' Έντουαρντς), Άλεν, Τέιλορ, Ράμσεϊ, Ρόμπσον – Κανού (72' Γουίλιαμς), Μπέιλ