Ιρλανδία – Σουηδία (preview)

Με την ομοιογένεια και το πάθος της, η Ιρλανδία θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στην «πρεμιέρα» της στο Euro της Γαλλίας κόντρα στη Σουηδία.



Ιρλανδία – Σουηδία (preview)

Ιρλανδία και Σουηδία αναμετρώνται στην «πρεμιέρα» του Ε' ομίλου, στα πλαίσια της τελικής φάσης του Euro που διεξάγεται στη Γαλλία. Στο «Stade de France» του Παρισιού το εν λόγω ματς.

Δύσκολο έργο γνωρίζουν εξ αρχής πως έχουν οι Ιρλανδοί, οι οποίοι βρίσκονται σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από την πορεία της πριν τέσσερα χρόνια, ένα και τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της (Ισπανία, Ιταλία, Κροατία οι αντίπαλες ομάδες) δίχως να πάρει ούτε ένα βαθμό, δεχόμενη μάλιστα εννέα τέρματα.

Για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γαλλίας, αντεπεξήλθε στο δύσκολο έργο που είχε στον Δ' όμιλο με αντιπάλους τις Γερμανία, Πολωνία, Σκωτία, Γεωργία και Γιβραλτάρ. Τερμάτισε 4η, πήγε στα μπαράζ και με μία ισοπαλία και μία νίκη επί της Βοσνίας πανηγύρισε την πρόκριση. Με 4-2-3-1 θα παρατάξει την ομάδα του ο Ο’ Νιλ.

Στον αντίποδα, η Σουηδία μετρά την πέμπτη σερί συμμετοχή της σε τελικά Euro. Σε καμία από αυτές ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω. Μέτρια η απόδοσή της στη φάση των προκριματικών, τερματίζοντας 3η σε έναν όμιλο με Αυστρία, Ρωσία, Μαυροβούνιο, Λιχτενστάιν και Μολδαβία. Στα μπαράζ έπαιξε Δανία, με τον Ιμπραΐμοβιτς να την παίρνει από το χέρι πήρε από το χεράκι και να την οδηγεί στη Γαλλία.

Αγωνιστικά νέα:

Ιρλανδία:

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα από πλευράς απουσιών η Ιρλανδία.

Σουηδία:

Πιθανή η απουσία του Έκνταλ. Παρτενέρ του Ιμπραΐμοβιτς θα είναι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιρλανδία:

Ράντολφ, Κόουλμαν, Κέογκ, Ο'Σέι, Μπράντι, Γουέλαν, Χέντρικ, ΜακΚάρθι, Χούλαχαν, Γουόλτερς, Λονγκ

Σουηδία:

Ίσακσον, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Όλσον, Ντουρμάζ, Σέλστρομ, Χίλγεμαρκ, Φόρσμπεργκ, Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ