ΜακΛις: «Με αυτοθυσία και πάθος»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη θέληση των παικτών του που έδωσαν τα πάντα για τη νίκη στο ισόπαλο ντέρμπι κόντρα στην Άστον Βίλα έμεινε ο προπονητής της Μπέρμιγχαμ, Άλεξ ΜακΛις. Ο τεχνικός των «μπλε» είδε τους ποδοσφαιριστές του να διακινδυνεύουν ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα συνεχίζοντας τον αγώνα τραυματίες.



ΜακΛις: «Με αυτοθυσία και πάθος»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πάθους που διέκρινε την ομάδα, ήταν ο Ρότζερ Τζόνσον που αποχώρησε τραυματίας με έντονους πόνους. Λίγο αργότερα όμως επανήλθε στον αγώνα παρά τις συμβουλές του ιατρικού επιτελείου να μην δοκιμάσει να συνεχίσει. Σε αυτό στάθηκε κυρίως και ο ΜακΛις στις δηλώσεις του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ποδοσφαιριστή του:

«Οι παίκτες έβαλαν την ομάδα πάνω από την ίδια τους την υγεία, όπως ο Ρότζερ Τζόνσον. Ο φυσιοθεραπευτής, Τζορτζ Κούπερ, μου είπε: ΄Πρέπει να τον βγάλεις, δεν γίνεται να αντέξει΄. Και του απάντησα ΄Σου βάζω στοίχημα ότι θα επιστρέψει στον αγώνα΄ και έτσι και έγινε γιατί αυτή είναι η αυτοθυσία που υπάρχει στην ομάδα. Έχει πρόβλημα στην γάμπα και πραγματικά δεν θέλω να τον χάσω. Τα έχει πάει περίφημα σε 47-48 συνεχόμενους αγώνες και αξίζει όλο το χειροκρότημα.

Στη συνέχεια πάντως έδωσε τα εύσημα σε όλη την ομάδα για την εικόνα που παρουσίασε: «Είναι καλός ο βαθμός που πήραμε. Το αξίζαμε και ίσως σε 1-2 ευκαιρίες θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη. Ήμασταν εντυπωσιακοί σε κυκλοφορία της μπάλας και σε οργάνωση».