Κυριαρχία της Πρέμιερ Λιγκ στα γήπεδα της Γαλλίας

Περισσότερους εκπροσώπους από κάθε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης (και αυτό της Τουρκίας) θα έχει στο Euro της Γαλλίας η Πρέμιερ Λιγκ, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των αγγλικών συλλόγων που έχουν στείλει τους περισσότερους παίκτες στις εθνικές ομάδες.

Κυριαρχία της Πρέμιερ Λιγκ στα γήπεδα της Γαλλίας

Συγκεκριμένα ένας στους πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή των εθνικών τους ομάδων παίζει αυτή την στιγμή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στοιχείο που αποδεικνύει... ακριβώς αυτό. Με περισσότερη ακρίβεια, από τους 552 παίκτες οι 103 βγάζουν το ψωμί τους στην πρώτη κατηγορία, ενώ και με τους 31 της Τσάμπιονσιπ η Αγγλία φτάνει τους 143.

Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως μόλις έξι ομάδες δεν έχουν ούτε έναν «Άγγλο» (18 στις 24 έχουν) όπως επίσης πως πάνω από 10 έχουν οι Ουαλία, Ιρλανδία, Βέλγιο και φυσικά τα «τρία λιοντάρια».

Από 'κει και πέρα η Λίβερπουλ (μαζί με την Γιουβέντους) είναι η ομάδα με τους περισσότερους εκπροσώπους (12), με τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ακολουθούν με 11 και 10 αντιστοίχως. Στους οκτώ βρίσκεται η Άρσεναλ.