Δεν… χάνει η Βόρειος Ιρλανδία

Στο 0-0 έμειναν Σλοβακία και Βόρειος Ιρλανδίας στο τελευταίο τους τεστ πριν ριχτούν στη «μάχη» του Euro 2016, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν δίχως ήττα για 12ο σερί ματς . Πρόβλημα με Κάθκαρτ για την ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ. Τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο έφτασε ο Αάρον Χιουζ. 



Δεν… χάνει η Βόρειος Ιρλανδία

Το παιχνίδι στην Τρνάβα ξεκίνησε με τον Λάφερτι να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία για λογαριασμό των φιλοξενούμενων λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου. Στη συνέχεια πάντως οι Σλοβάκοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχαν αυτοί τρεις καλές στιγμές, χωρίς όμως να μπορέσουν να πάρουν το προβάδισμα.

Στο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου ο Κρεγκ Κάθκαρτ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και πλέον άπαντες στην ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ αγωνιούν για το αν ο παίκτης καταφέρει να είναι έτοιμος για την έναρξη του Euro 2016. Τη θέση του στο παιχνίδι πήρε ο Αάρον Χιουζ, φτάνοντας έτσι τις 100 εμφανίσεις με την φανέλα της Βορείου Ιρλανδίας.

Χροσόφσκι και Ουάσινγκτον είχαν από μια ευκαιρία για κάθε ομάδα στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους, όμως αμφότεροι δεν βρήκαν στόχο και το 0-0 παρέμενε αναλλοίωτο, με τα λεπτά να περνούν. Οι αλλαγές και οι δοκιμές από τους δύο πάγκους έριξαν κάπως το ρυθμό προς το τέλος και τελικά το 0-0 ήταν αυτό που «σφράγισε» τον αγώνα, αν και ο Σκρτελ λίγο έλειψε με αυτογκόλ να χαρίσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους στο 83ο λεπτό.

Η Βόρειος Ιρλανδίας έφτασε έτσι τα 12 σερί ματς δίχως ήττα και πλέον προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Euro 2016 που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή (12/6) απέναντι στην Πολωνία.

Οι Σλοβάκοι από την πλευρά τους ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους κόντρα στην Ουαλία στις 11/6, συμμετέχοντας στον όμιλο της Αγγλίας.