Μασεράνο: «Για αυτό έφυγα…»

Την αδυναμία της Λίβερπουλ να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους μεγάλους της Αγγλίας λόγω των οικονομικών της προβλημάτων κατέδειξε ο Χαβιέ Μασεράνο ως την κυριότερη αιτία της αποχώρησής του. Ό παίκτης της Μπαρτσελόνα άνοιξε την καρδιά του στη ''Sun'' και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ''κόκκινους''.



Μασεράνο: «Για αυτό έφυγα…»

Αρχικά μίλησε για την ανάγκη που ένιωθε να αποχωρήσει. Την ανάγκη να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες του: «Ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έδιναν χρήματα για την ανάπτυξή τους, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να το κάνει, γιατί απλά δεν είχε χρήματα. Η κατάσταση για μένα είναι ξεκάθαρη. Αν θες να δίνεις μάχη για τίτλους πρέπει να είσαι σε μία μεγάλη ομάδα που νικάει. Στην Λίβερπουλ όμως δεν συνέβαινε αυτό. Ήταν ο κύριος λόγος που δεν μπορέσαμε να βγούμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για τους ποδοσφαιριστές».

Έπειτα τόνισε πόσο δύσκολο ήταν να πάρει την εν λόγω απόφαση κι ας ήξερε ότι ήταν το σωστό: «Είναι πολύ δύσκολο να αφήνεις μία ομάδα μετά από χρόνια παρουσίας εκεί. Ήμουν σχεδόν τέσσερα χρόνια στη Λίβερπουλ. Οι άνθρωποι της ομάδας και οι οπαδοί, μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Δεν έχω τίποτα να τους καταλογίσω και θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά μου. Παρόλο όμως που ήταν δύσκολο ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα να φύγω από την ομάδα».

Στη συνέχεια παρέταξε το ιδιοκτησιακό ως σαφή αιτία της άσχημης αγωνιστικής κατάστασης και ευχήθηκε να δει σύντομα μία «κόκκινη» αναγέννηση:«Προσπαθώ να βλέπω όλους τους αγώνες της Λίβερπουλ στην τηλεόραση. Είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα όμως πιστεύω θα βελτιωθούν άμεσα. Τα προβλήματα στο ιδιοκτησιακό σίγουρα επηρέασαν και το αγωνιστικό κομμάτι. Τώρα που βρέθηκε η λύση θα υπάρξει σίγουρα βελτίωση».

Τέλος στάθηκε και στο θέμα του Φερνάντο Τόρες τονίζοντας ότι παρόλο που θα τον ήθελε πολύ στην ομάδα του, βρίσκει δύσκολο να φύγει από τη Λίβερπουλ ο Ισπανός φορ: «Ο Τόρες είναι τόσο καλός που θα μπορούσε να παίξει για οποιαδήποτε ομάδα. Θα μου άρεσε να τον δω στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον αγαπάνε τόσο πολύ και εκείνος τρέφει το ίδιο ισχυρά συναισθήματα που δεν ξέρω αν θα καταφέρουν ποτέ να χωρίσουν».