Football League (preview)

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας των «μικρών» επαγγελματικών κατηγοριών αναμένεται να προσφέρει γκολ, θέαμα και συγκινήσεις, με αρκετά «μέτωπα» να είναι ανοιχτά.



Football League (preview)

Τσάμπιονσιπ:

Το εμπόδιο της Τσάρλτον θα πρέπει να ξεπεράσει η Μπέρνλι για να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ. Από την προηγούμενη αγωνιστική άλλωστε έχει εξασφαλίσει την άνοδό της. Το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου αναμένεται να λάβει ο νικητής του αναμέτρησης μεταξύ της Μίντελσμπρο και της Μπράιτον. Εκτός από το εισιτήριο της απευθείας ανόδου, στο εν λόγω ματς κρίνεται και ένα ποσό της τάξεως των 215 εκ. ευρώ. Ήδη προετοιμάζεται για τα πλέι-οφ η Χαλ, η οποία αντιμετωπίζει τη Ρόδεραμ, κάτι που ισχύει και για τις Ντέρμπι Κάουντι και Σέφιλντ Γουένστνεϊ, που κοντράρονται με τις Ίπσουιτς (εντός) και Γουλβς (εκτός) αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 46ης αγωνιστικής:

Μπλάκμπερν – Ρέντινγκ

Κάρντιφ – Μπέρμιγχαμ

Τσάρλτον – Μπέρνλι

Ντέρμπι Κάουντι – Ιπσουιτς

Φούλαμ – Μπόλτον

Χάντερσφιλντ – Μπρέντφορντ

Χαλ – Ρόδεραμ

Μίντλεσμπρο – Μπράιτον

Μίλτον Κέινς Ντονς – Νότιγχαμ Φόρεστ

Πρέστον – Λιντς

ΚΠΡ – Μπρίστολ Σίτι

Γουλβς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ

League One:

Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι το παιχνίδι της Γουίγκαν κόντρα στη Μπάρνσλεϊ, με τους «λάτικς» να έχουν εξασφαλίσει τόσο την άνοδο, όσο και την πρωτιά στη βαθμολογία. Έναν βαθμό χρειάζεται η Μπέρτον Άλμπιον στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ντονκάστερ για να «σφραγίσει» την άνοδο και να μην μπλεχτεί σε ισοβαθμίες. Τρεις βαθμούς πίσω της βρίσκεται η Γουόλσολ που θέλει νίκη επί της Πορτι Βέιλ εκτός έδρας και παράλληλα γκέλα της Μπέρτον. Μίλγουολ και Μπράντφορντ έχουν δεδομένη τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ και τα ματς επί των Τζίλιγχαμ (εκτός) και Τσέστερφιλντ (εντός) αποτελούν μία καλή προετοιμασία. Οριακά τα πράγματα για την τελευταία θέση των πλέι οφ. Από 17 βαθμούς έχουν οι Μπάρνσλεϊ και Σκάνθορπ, με την μεν πρώτη να αντιμετωπίζει τη Γουίγκαν και τη δεύτερη την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Όποια κερδίσει θα διεκδικήσει την άνοδο, σε περίπτωση ισοβαθμίας, η διαφορά τερμάτων είναι +13 έναντι +11.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 46ης αγωνιστικής:

Μπράντφορντ – Τσέστερφιλντ

Μπέρι – Σάουθεντ

Κόλτσεστερ – Ρότσντεϊλ

Ντονκάστερ - Μπέρτον Αλμπιον

Φλίτγουντ Τάουν – Κρου

Τζίλιγχαμ – Μίλγουολ

Ολνταμ Αθλέτικ – Κόβεντρι

Πίτερμπρο – Μπλάκπουλ

Πορτ Βέιλ – Γουόλσολ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σκάνθορπ

Σουίντον – Σριούσμπερι

Γουίγκαν – Μπάρνσλεϊ

League Two:

Στην έδρα της Πόρτσμουθ αναμένεται να κάνει «φιέστα» η πρωταθλήτρια Νορθάμπτον. «Ανοιχτά» τα πράγματα για τις άλλες δύο θέσεις τις ανόδου. Άκρινγκτον Στάνλεϊ και Όξφορντ Γιουνάιτεντ χρειάζονται νίκες επί των Στίβενεϊτζ (εντός) και Γουίκομ (εντός) αντίστοιχα, ώστε να είναι αυτές στην League One την επόμενη σεζόν. Σε περίπτωση γκέλας κάποιας εκ των δύο, η Μπρίστολ Ρόβερς κάθεται στη γωνία και περιμένει. Με τη σειρά της βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάνσφιλντ εκτός έδρας. Πόρτσμουθ, Πλίμουθ και Γουίμπλεντον συμπληρώνουν την τετράδα των πλέι-οφ, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα παιχνίδια τους κόντρα σε Νορθάμπτον, Χάρτλπουλ και Νιούπορτ Κάουντι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 46ης αγωνιστικής:

Γουίμπλεντον – Νιούπορτ Κάουντι

Ακρινγκτον Στάνλεϊ – Στίβενεϊτζ

Μπρίστολ Ρόβερς – Ντάγκεναμ

Κρόουλι – Μπαρνέτ

Λούτον – Εξετερ

Μάνσφιλντ – Κέμπριτζ

Μόρκαμ – Γιορκ

Νοτς Κάουντι – Καρλάιλ

Οξφορντ Γιουνάιτεντ – Γουίκομ

Πλίμουθ – Χάρτλεπουλ

Πόρτσμουθ – Νορθάμπτον

Γέοβιλ – Λέιτον Οριεντ