Ανέβηκε η Γουίγκαν, έκανε το καθοριστικό βήμα η Μπέρτον

Με γκολ στις καθυστερήσεις, η Μπέρτον επικράτησε 2-1 της Τζίλιγχαμ για την 45η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ και έκανε το καθοριστικό βήμα για την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Τσάμπιονσιπ! Περιμένει πλέον το ματς της Γουόλσολ με τη Μίλγουολ, το βράδυ της Δευτέρας, για να μάθει αν θα ... πανηγυρίσει άμεσα.



Ανέβηκε η Γουίγκαν, έκανε το καθοριστικό βήμα η Μπέρτον

Η Γουίγκαν με το εμφατικό 4-0 επί της Μπλάκπουλ, νωρίτερα το μεσημέρι, εξασφάλισε την επιστροφή της στη δεύτερη κατηγορία, όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρη για τον τίτλο.

Αυτό, διότι η Μπέρτον με το 2-1 επί της Τζίλιγχαμ που ήρθε με γκολ του Νιλ Τέιλορ στις καθυστερήσεις, έχει πιθανότητες για την κατάκτηση της πρωτιάς, αφού σε ισοβαθμία με τους «λάτικς» έπειτα από την τελευταία αγωνιστική, αν διατηρήσει την υπεροχή στη διαφορά τερμάτων, «κλέβει» την κορυφή!

Προς το παρόν, οι «brewers» περιμένουν το παιχνίδι της Γουόλσολ, η οποία, αν το βράδυ της Δευτέρας δεν πάρει νίκη απέναντι στη Φλίτγουντ, τότε ανεβάζει και μαθηματικά τη Μπέρτον στο δεύτερο «πάτωμα» των αγγλικών πρωταθλημάτων.

Μίλγουολ και Μπράντφορντ βρίσκονται κι επίσημα στις θέσεις των πλέι-οφ ανόδου έχοντας επιβληθεί 3-0 της Όλνταμ και 1-0 της Σάουθεντ αντίστοιχα, ενώ η Μπάρνσλεϊ παραμένει επίσης στη ζώνη για το μίνι-πρωτάθλημα, με το 2-1 επί της Κόλτσεστερ που ήδη έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ο Άσλεϊ Φλέτσερ ήταν εκείνος που σκόραρε δύο φορές για την ομάδα του, η οποία ξέρει ότι την κυνηγούν οι Σκάνθορπ και Τζίλιγχαμ για την τελευταία θέση των πλέι-οφ.

Δίχως προπονητή, έπειτα από την απόλυση του Γουέστλεϊ, η Πίτερμπρο επιβλήθηκε 4-3 της Σριούσμπερι εκτός έδρας, ήττα που οδηγεί ουσιαστικά στο «αντίο» υπέστη η Ντονκάστερ (στο -3 και με διαφορά τερμάτων που δεν καλύπτεται στην τελευταία αγωνιστικλη) με το 3-1 από την Κρου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 45ης αγωνιστικής της Λιγκ1:

Μπλάκπουλ – Γουίγκαν 0-4

Κρου – Ντονκάστερ 3-1

Μπέρτον – Τζίλιγχαμ 2-1

Τσέστερφιλντ – Μπέρι 3-0

Κόβεντρι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1

Μπάρνσλεϊ – Κόλτσεστερ 2-2

Ρότσντεϊλ – Σουίντον 2-2

Σκάνθορπ – Πορτ Βέιλ 1-0

Σριούσμπερι – Πίτερμπρο 3-4

Σάουθεντ – Μπράντφορντ 0-1

Μίλγουολ – Όλνταμ 3-0

Γουόλσολ – Φλίτγουντ (2/5, 14:15)