Στα… πόδια της η πρόκριση

Στο εκτός έδρας 1-1 με την Ελβετία περιορίστηκε η Under-21 της Αγγλίας, η οποία πάντως παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της και συνεχίζει να ελέγχει την κατάσταση αναφορικά με την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017.



Στα… πόδια της η πρόκριση

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε το προβάδισμα δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Ντεμαράι Γκρέι να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο ντεμπούτο του στην Ελπίδων και να μοιράζει την ασίστ στον Άκποπ που σκόραρε όπως και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων το Νοέμβριο.

Τα «μικρά λιοντάρια» δεν κατάφεραν πάντως να διατηρήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμα που θα τα έφερνε μια ανάσα από την απευθείας πρόκριση, καθώς στο 76ο λεπτό ο Καμπέρι ισοφάρισε στο τελικό 1-1 για τους γηπεδούχους ενώ στις καθυστερήσεις ο Άιμπ είδε την δεύτερη κίτρινι κάρτα και άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα.

Με αυτίν την ισοπαλία η Αγγλία παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου της με 11 βαθμούς σε πέντε ματς και συνεχίζει να κρατά στα… πόδια της την απευθείας πρόκριση στο Euro 2017 (περνάει ο πρώτος απευθείας και ο δεύτερος πάει σε μπαράζ).

Η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συνεχίζεται το Σεπτέμβριο, με την Αγγλία να υποδέχεται στις 6/9 τη Νορβηγία σε ένα εξαιρετιά σημαντικό ματς για την πρόκριση.

Η σύνθεση της Αγγλίας: Πίκφορντ, Τσέιμπερς, Χάουζ, Τάργκετ, Ιόρφα, Μπέικερ, Σουίφτ (27’ Άιμπ) Γουίρντ-Πρόουζ, Λόφτους-Τσικ (70’ Γκράιμς), Γκρέι, Άκπομ (86’ Σολάνκε)

Η βαθμολογία του 9ου προκριματικού ομίλου:

1.Αγγλία 13 (8-1)

2.Ελβετία 8 (7-6)

3. Νορβηγία 7 (5-3) *

 4.Καζακστάν 4 (3-7)

5.Βοσνία 2 (2-7)

*Η Νορβηγία έχει τέσσερα παιχνίδια, ενώ όλες οι άλλες ομάδες από πέντε.