Αυτή τη φορά δεν το ανέτρεψε η Τότεναμ

Παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και φάσεις έγινε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ανάμεσα στις Τότεναμ και Έβερτον στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Premier. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τον Μπέινς στο 17΄ να βάζει τα «ζαχαρωτά» μπροστά στο σκορ και τον Φαν Ντερ Φάαρτ να απαντά μόλις τρία λεπτά αργότερα.



Αυτή τη φορά δεν το ανέτρεψε η Τότεναμ

Μπήκαν φουριόζες

Σε ρυθμούς… Premier League ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Η Τότεναμ με τους Μόντριτς και Φαν Ντερ Φάαρτ να οργανώνουν άψογα το παιχνίδι και τον Μπέιλ να δίνει συνεχώς βοήθειες από πίσω, θέλησε να αναλάβει γρήγορα τα ηνία του αγώνα. Βρήκε όμως απέναντί της μίας άψογα οργανωμένη Έβερτον που δε θύμιζε σε τίποτα την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν. Τα «ζαχαρωτά» με την ψυχολογία στα ύψη μετά από δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Μπέρμιγχαμ και Λίβερπουλ, ισορρόπησαν άμεσα το παιχνίδι.

Τα γκολ

Στο 17’ μάλιστα με ένα εκπληκτικό φάουλ του Μπέινς προηγήθηκαν, αφού ο Γκόμες δεν μπόρεσε να φτάσει στην αριστερή επάνω γωνία που κατέληξε η μπάλα. Η απάντηση από τα «σπιρούνια» όμως ήταν άμεση. Μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων ο Πίτερ Κράουτς σούταρε και ο Φαν Ντερ Φάαρτ πέτυχε ένα εύκολο γκολ βρισκόμενος στην κατάλληλη θέση κάνοντας το 1-1.

Καλό τέμπο ως το τέλος

Η κούραση πάντως από το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Ίντερ δεν έδειξε να επηρεάζει τους γηπεδούχους που συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Έβερτον για κάποια διαστήματα αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην περιοχή της και να δώσει βάση στις αντεπιθέσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ίδιο αναποτελεσματική παρά την εδαφική της υπεροχή ήταν και η Τότεναμ και το παιχνίδι αργά και βασανιστικά έφτασε στη λήξη του.

Βαθμολογικά

Οι γηπεδούχοι μείωσαν έτσι στους τέσσερις τη διαφορά από την κορυφή έχοντας όμως και έναν αγώνα περισσότερο. Η Έβερτον συνέχισε για τρίτη αγωνιστική το αήττητο σερί της έχοντας φτάσει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
Συνθέσεις Ομάδων
 
Τότεναμ: Γκόμεζ, Χάτον, Γκαλάς, Καμπούλ, Άσου – Εκοτό, Λένον (69’ Παβλιουτσένκο), Παλάσιος (46’ Σάντρο), Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς

Έβερτον: Χάουαρντ, Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς, Κόλεμαν (84’ Μπέκφορντ), Χάιτινχα (78’ Χίμπερτ), Πίεναρ, Μπιλιαλέντινοφ, Γιακούμπου (63’ Σαχά), Κέιχιλ