Championship: 13η αγωνιστική

Εξαιρετική είναι μέχρι στιγμής στην έδρα της η Μπέρνλι και μπορεί να προσθέσει ακόμα τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της, στο ματς με τη Ρέντινγκ. Οι «κλάρετς» μετρούν πέντε νίκες και μία ισοπαλία στο «Τερφ Μουρ» και σε αυτά τα έξι ματς έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ. Eίναι φαβορί απέναντι στην ασταθή Ρέντινγκ, που προέρχεται από δύο σερί ήττες.



Championship: 13η αγωνιστική

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ - ΣΚΑΝΘΟΡΠ

Γουότφορντ: Επιχείρηση «προσγείωση» ξεκίνησε στη Γουότφορντ ο Μάλκι Μακάι. Μετά τη νίκη επί της Ιπσουιτς οι «σφήκες» βρίσκονται σε τροχιά ανόδου, όμως ο νεαρός προπονητής επιμένει ότι κύριος στόχος της ομάδας του είναι η παραμονή στην κατηγορία. «Σκοπός μας είναι να φτάσουμε στους 52 βαθμούς, που μάλλον θα είναι αρκετή για τη σωτηρία», ανέφερε, ωστόσο οι εμφανίσεις της Γουότφορντ προϊδεάζουν για πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Ο Μακάι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην έχει απώλειες σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική. Ο Μάρβιν Σόρντελ, σκόρερ έξι τερμάτων στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, θα παραμείνει παρτενέρ του Ντάνι Γκρέιαμ στην επίθεση. Δεδομένη παραμένει η απουσία του Κάουι (μέσος), που θα επιστρέψει σε περίπου οκτώ εβδομάδες. Ο μέσος Ρος Τζένκινς ξεπέρασε τον τραυματισμό στον αστράγαλο και ελπίζει ότι θα βρει θέση στη 18άδα.

Σκάνθορπ: Αναπάντεχα παραγωγική εμφάνιση και νίκη για τη Σκάνθορπ. Οι «άιρονς» σκόραραν τρεις φορές μέσα στην έδρα της Πρέστον και έβαλαν τέλος σε ένα σερί έξι αγωνιστικών χωρίς νίκη. Το σημαντικότερο για τον τεχνικό Ιαν Μπάρακλαφ ήταν ο τρόπος που ήρθε το αποτέλεσμα, με τους παίκτες του να ανατρέπουν την κατάσταση, αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-1. Χωρίς τον Ρομπ Τζόουνς θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός τραυματίστηκε στο χέρι και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Πρέστον. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η απώλεια του δανεικού μέσου Κέβιν ΜακΝτόναλντ, ο οποίος επέστρεψε στην Μπέρνλι για να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην πλάτη. Αλλαγή μόλις μετά από 17 λεπτά έγινε την Τρίτη ο γκολκίπερ Τζόι Μέρφι, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε αποκλειστεί η συμμετοχή του.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 3-0

2008/09: -

2007/08: 0-1

2006/07: -

2005/06: -

ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Κόβεντρι: Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο «διπλό» επί της Ιπσουιτς η Κόβεντρι, χάνοντας μπροστά στο κοινό της από την Κάρντιφ. «Τα αποτελέσματα σε αυτά τα δύο ματς θα αποτελούσαν για εμάς κριτήριο. Εχουμε κάνει βήματα προόδου, όμως ακόμα δεν φτάσαμε εκεί όπου επιθυμούμε», ανέφερε ο Εϊντι Μπουθρόιντ, ο οποίος παραδέχθηκε επί της ουσίας ότι με το υλικό που έχει η Κόβεντρι δύσκολα μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο 87 χρόνων απέναντι στη σημερινή αντίπαλό της θα προσπαθήσει η ομάδα του Μπουθρόιντ, ο οποίος καλείται να αποφασίσει να θα επιμείνει στην ενδεκάδα του αγώνα με την Κάρντιφ. Οπως γίνεται κατανοητό δεν προέκυψε κάποια νέα απουσία, ωστόσο παραμένουν εκτός δράσης οι οκτώ μακροχρόνια τραυματίες που έχουν οι «γαλάζιοι ουρανοί».

Μπάρνσλεϊ: Μόνο για ένα ημίχρονο προέβαλε αντίσταση η Μπάρνσλεϊ και δίκαια ηττήθηκε. Λίγες μέρες μετά το 3-1 επί της Φόρεστ, οι «τάικς» έχασαν 3-0 από την Μπέρνλι και παρέμειναν μία από τις τρεις ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν ακόμα εκτός έδρας νίκη, μαζί με την αντίπαλό του την Τρίτη το βράδυ και τη Μίντλεσμπρο. «Μάλλον στην ενδεκάδα που κατέβασα δεν αρέσει να… ταξιδεύει», δήλωσε κυνικά ο Μαρκ Ρόμπινς, ο οποίος καλείται να βρει λύση γι' αυτό το ζήτημα. Με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο αποχώρησε από το ματς με την Μπέρνλι ο Τζέι ΜακΕβιλι (αριστερός μπακ), ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση και αναμένεται να απουσιάσει για μεγάλο διάστημα. Ο Ρόμπινς έσπευσε να καλύψει το κενό, αποκτώντας δανεικό από τη Γουλβς τον Ματ Χιλ. Ο Αργεντινός μέσος Χερόνιμο Νέουμαν παραμένει αμφίβολος, όμως δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στους φιλοξενούμενους.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 3-1

2008/09: 1-1

2007/08: 4-0

2006/07: 4-1

2005/06: -

ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΝΤΕΡΜΠΙ

Μίλγουολ: Ελαφρώς αδικημένη από την εντός έδρας ήττα (1-0) στο ματς με την Πόρτσμουθ μπορεί να αισθάνεται η Μίλγουολ, μια και είχε δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Κένι Τζάκετ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του θα πρέπει να βελτιωθεί, αν δεν θέλει να βρεθεί στο λάθος άκρο της βαθμολογίας. Το passing game των «λιονταριών» δεν ήταν αρκετά δημιουργικό, κάτι που έκανε αρκετά προβλέψιμο το παιχνίδι τους και ελαχιστοποίησε τις ευκαιρίες τους. Νέο πρόσωπο στο ρόστερ των γηπεδούχων είναι ο έμπειρος στόπερ Ντάνι Σίτου (πρώην Μπόλτον), που υπέγραψε για τρεις μήνες και δεν αποκλείεται να βρει θέση στη 18άδα. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο βετεράνος επιθετικός Νιλ Χάρις, ενώ μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο έτερος φορ, Σον Μπάτερ.

Ντέρμπι: Κάτι καλό φαίνεται ότι αρχίζει και «χτίζει» στην Ντέρμπι ο Νάιτζελ Κλαφ, με τα «κριάρια» να έχουν πάρει τα πάνω τους τις τελευταίες εβδομάδες. Τελευταίο «θύμα» τους η πολύ καλή εντός έδρας Ντονκάστερ, σε ένα ματς που η Ντέρμπι σκόραρε τρία γκολ για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι δεν ηττήθηκαν σε καμία από τις τρεις πρόσφατες εξόδους τους. Χωρίς νέα προβλήματα προετοιμάστηκαν τα «κριάρια», όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές, με δεδομένη την πρόθεση του Κλαφ να φρεσκάρει την ομάδα του. Υπάρχουν, λοιπόν, πιθανότητες επανεμφάνισης των πολύπειρων Σάβατζ (μέσος) και Κούκι (επιθετικός). Ο βασικός γκολκίπερ Στίβεν Μπαϊγουότερ παραμένει εκτός και κάτω από τα δοκάρια συνεχίζει ο δανεικός Φρανκ Φίλντινγκ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: 2-1

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Μπέρνλι: Με τη γνωστή σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα που τη διακρίνει στο «Τερφ Μουρ» η Μπέρνλι δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο κόντρα στην Μπάρνσλεϊ, προτού φτάσει στο τελικό 3-0. Οι «κλάρετς» είναι άκρως αποδοτικοί μπροστά στο κοινό τους και μέσα σε μερικές ημέρες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το αήττητο στο «σπίτι» τους, απέναντι σε έναν… υποτονικό αντίπαλο. Ο έμπειρος αριστερός μπακ Ντάνι Φοξ έχει αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει, όμως ο έμπειρος αμυντικός Κλαρκ Καρλάιλ εκτίει την τελευταία από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο μέσος ΜακΚαν. Ο Λόους δεν έχει καμία πρόθεση να διαφοροποιήσει το αρχικό σχήμα, ομολογώντας ότι: «υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα και όλοι θέλουν να παίζουν».

Ρέντινγκ: Δεύτερη συναπτή ήττα με σκορ 1-0 για τη Ρέντινγκ, που έπεσε μαχόμενη στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι. Οι «βασιλικοί» είχαν την ατυχία να βρουν σε πολύ καλή μέρα τον γκολκίπερ Ντέιβιντ Τζέιμς, που έπειτα από καιρό απέδειξε γιατί θεωρείται ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες στην Αγγλία. Η ομάδα του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ δεν παίζει άσχημα, ωστόσο το κακό είναι ότι δεν εκμεταλλεύεται τα χρονικά διαστήματα που έχει την υπεροχή σε ένα ματς. Νέα προβλήματα δεν εμφανίστηκαν, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αλλαγών. Την πόρτα της ενδεκάδας χτυπάει ο μέσος Μπράιαν Χάουαρντ, όμως εκτός συνεχίζει ο βασικός χαφ Μπίνιαρ Γκούναρσον.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: 1-0, 1-0

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: 0-3

ΝΟΡΙΤΣ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Νόριτς: Δεύτερη ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια στο «Κάροου Ρόουντ» γνώρισε η Νόριτς και το γεγονός δεν μπορεί παρά να ανησυχεί τον Πολ Λάμπερτ. Ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος από τη στιγμή που και τα δύο γκολ που δέχθηκαν τα «καναρίνια» στο 1-2 από την Κρίσταλ Πάλας προήλθαν από στημένες φάσεις, τομέα στον οποίο μέχρι τώρα η Νόριτς δεν είχε πρόβλημα. Ο Ελιοτ Γουόρντ απουσίασε από το τελευταίο παιχνίδι και επιστρέφει για να πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Εκτός πλάνων παραμένει ο αριστερός μπακ Ανταμ Ντρούρι και στη θέση του συνεχίζει ο πρώην παίκτης της Ρέιντζερς, Στίβεν Σμιθ. Οι κεντρικοί αμυντικοί Γουάιτμπρεντ και Νέλσον και οι μέσοι Σούρμαν και Χιουζ παραμένουν στο… κρεβάτι του πόνου.

Μίντλεσμπρο: Ούτε η αποχώρηση του Γκόρντον Στράχαν ήταν αρκετή για να ανατραπεί η άσχημη κατάσταση στη Μίντλεσμπρο. Η ομάδα του «Ριβερσάιντ» ηττήθηκε στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ και επειγόντως η διοίκηση πρέπει να προσλάβει έναν... κανονικό προπονητή. Ο πρώην τεχνικός της Γουέστ Μπρόμιτς, Τόνι Μοουμπρέι, θεωρείται από τα φαβορί. Με τον υπηρεσιακό Στιβ Αγκνιου στον πάγκο συνεχίζουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν ξέρουν αν μπορούν να βασιστούν στον τραυματία μέσο Χούλιο Αρκα. Ο έμπειρος Σκωτσέζος χαφ Μπάρι Ρόμπσον παραμένει τιμωρημένος, ενώ εκτός συνεχίζουν οι 4-5 γνωστοί μακροχρόνια τραυματίες. Ο Χόιτ (αμυντικός) και ο Τόμσον (μέσος) επέστρεψαν στις προπονήσεις, παραμένει άγνωστο όμως αν είναι σε θέση να αγωνιστούν σήμερα.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΝΟΤΙΓΧΑΜ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Νότιγχαμ: Χωρίς τον κλινήρη Μπίλι Ντέιβις στον πάγκο για δεύτερο ματς η Φόρεστ κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει τους τρεις βαθμούς. Με σκόρερ τον ΜακΓκούγκαν οι «ρεντς» νίκησαν 1-0 τη Μίντλεσμπρο, πανηγυρίζοντας μόλις τη δεύτερη φετινή νίκη τους στο «Σίτι Γκράουντ». Δεν υπολογίζεται ο δανεικός πλάγιος αμυντικός Ράιαν Μπέρτραντ, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, ωστόσο υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αντικατασταθεί ο παίκτης της Τσέλσι. Πιο προφανής επιλογή είναι αυτή του Τζόελ Λιντς. Εξακολουθούν να λείπουν και να αφήνουν μεγάλο κενό στην επίθεση οι φορ Τάιρον και Ερνσοου.

Ιπσουιτς: Το σκοράρισμα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της Ιπσουιτς μέχρι τώρα και το πλήρωσε χάνοντας και από τη Γουότφορντ. Οι «τράκτορ μπόις» είχαν την περισσότερη ώρα στην κατοχή τους την μπάλα, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Το πρόβλημα διέγνωσε και ο Ρόι Κιν, ο οποίος παρουσιάστηκε βέβαιος ότι θα βρεθούν λύσεις άμεσα. Πολύ δυνατά παίζει το σενάριο να απουσιάσει για δεύτερο σερί ματς ο βασικός γκολκίπερ Μάρτον Φούλοπ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη. Ακόμα 15 ημέρες θα χρειαστεί για να αποθεραπευτεί ο αριστερός μπακ Μαρκ Κένεντι, ενώ για έξι εβδομάδες θα μείνει εκτός ο βασικός στόπερ Ντάρεν Ο'Ντι.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 3-0

2008/09: 1-1

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Πρέστον: Για τα καλά σε μπελάδες μπήκε η Πρέστον, η οποία μεσοβδόμαδα γνώρισε την τέταρτη ήττα της μπροστά στο κοινό της. Σύμφωνα με τον Ντάρεν Φέργκιουσον, τα λάθη σε ατομικό επίπεδο έφεραν το 2-3 από τη Σκάνθορπ, αλλά γι' αυτό πληρώνεται: για να τα διορθώνει. Ο τεχνικός των γηπεδούχων ελπίζει ότι θα ενισχυθεί με την επιστροφή του Μάτι Τζέιμς. Ο δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσος βρίσκεται έξι εβδομάδες εκτός δράσης, με πρόβλημα στον αστράγαλο. Με πρόβλημα στον αστράγαλο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο ο φορ Τσος Κινγκ (επίσης δανεικός από τη Γιουνάιτεντ) και η επιστροφή του θα αποφασιστεί λίγο πριν τη σέντρα. Εκτός πλάνων παραμένει ο αμυντικός Γουέιν Μπράουν.

Κρίσταλ Πάλας: Εχοντας μία νίκη στα τελευταία παιχνίδια πήγε η Κρίσταλ Πάλας στο «Κάροου Ρόουντ» για το ματς με τη Νόριτς, αλλά ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Οι «αετοί» πήραν το ματς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Οι εμφανίσεις των Λονδρέζων στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν άσχημες, τους έλειπε όμως το γκολ και τώρα ο Τζορτζ Μπέρλι ελπίζει ότι οι παίκτες του θα διατηρήσουν την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Οι ποιοτικοί επιθετικοί Αμπροουζ (πρώτος σκόρερ πέρυσι με 20 γκολ) και Σκάνελ επέστρεψαν στις προπονήσεις έπειτα από μακροχρόνια απουσία, όμως λογικά δεν θα προλάβουν. Ο κεντρικός αμυντικός Κλοντ Ντέιβις παραμένει τιμωρημένος, ενώ τραυματίες εξακολουθούν να είναι ο μέσος Χιλς και ο μέσος Ντανς.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-1

2008/09: 2-0

2007/08: 0-1

2006/07: 0-0

2005/06: 2-0

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΛΕΣΤΕΡ

Σουόνσι: Με επιτυχία πέρασε η Σουόνσι το τεστ να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της κατηγορίας ΚΠΡ. Διατηρώντας για τρίτο σερί ματς ανέπαφη την εστία τους, οι «κύκνοι» κράτησαν το ματς στο 0-0 και μάλιστα είχαν και ευκαιρίες για να το πάρουν. Σημαντικότερη το χαμένο πέναλντι του Κότεριλ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Για ακόμα μία αγωνιστική οι Ουαλοί θα παραταχθούν χωρίς τον χρήσιμο μέσο Μαρκ Γκάουερ, που αναμένεται να λείψει για ακόμα ένα μήνα. Δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης κάνει ο έτερος μέσος Κέμι Αγκουστιέν, όμως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ντεμπούτο ενδέχεται να κάνει ο Ολλανδός εξτρέμ Εμνες, που αποκτήθηκε δανεικός τη Δευτέρα από τη Μίντλεσμπρο.

Λέστερ: Την πρώτη νίκη του ως προπονητής της Λέστερ πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτητς ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, βλέποντας την ομάδα του να επικρατεί της Λιντς μέσα στο «Ελαντ Ρόουντ». Η προσπάθεια, όμως, δεν σταματά εκεί, με τον Σουηδό να προσπαθεί να θωρακίσει τις «αλεπούδες» εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ηδη έκανε την πρώτη κίνησή του, αποκτώντας τον έμπειρο επιθετικό Νταράιους Βασέλ (πρώην Μάντσεστερ Σίτι). Ο Ερικσον στράφηκε στην πρώην ομάδα του για να ενισχύσει τη Λέστερ και αμυντικά, αποκτώντας δανεικό τον αριστερό μπακ Γκρεγκ Κάνιγχαμ. Στο κέντρο επιστρέφει ο Λόιντ Ντάιερ, αλλά θα απουσιάσει ο Πολ Κάλαχερ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-0

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΧΑΛ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Χαλ: Το πρώτο γκολ που δέχθηκε στο «KC Stadium» ήταν αρκετό για να οδηγήσει τη Χαλ στην πρώτη φετινή ήττα μπροστά στο κοινό της, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να φτάνει στο οριακό 1-0. Οι «τίγρεις» προβληματίζουν τις τελευταίες εβδομάδες και, σύμφωνα με τον τεχνικό Μπρένταν Ρότζερς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μέσοι δεν δίνουν στους επιθετικούς της ομάδας αρκετές πιθανότητες να σκοράρουν. Ο μέσος Τζέιμς Χάρπερ, που αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό και επιτέλους είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του. Για ένα ακόμα ματς πάντως αναμένεται να λείψει ο πολύ χρήσιμος χαφ, Τζίμι Μπούλαρντ. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Κρεγκ Φάγκαν.

Πόρτσμουθ: Αντίθετα με τη σημερινή αντίπαλό της, η Πόρτσμουθ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές και πήρε τους 13 από τους τελευταίους 15 διαθέσιμους βαθμούς. Τελευταίο «θύμα» των «πομπέι» ήταν η Μίλγουολ. Ο δανεικός από τη Στόουκ, Λίαμ Λόρενς (μέσος), ήταν όχι μόνο ο σκόρερ του πέναλτι που έδωσε τη νίκη μέσα στο «Ντιν», αλλά και αυτός που με την ενέργεια και το ασταμάτητο τρέξιμό τους παρέσυρε όλους τους υπόλοιπους. Στην αποστολή και πιθανότατα στην ενδεκάδα επιστρέφει ο αρχηγός της Πόρτσουθ, Ααρον Μοκοένα (στόπερ), που εξέτισε την ποινή του. Ευτυχώς γιατί στο ματς με τη Μίλγουολ υπέστη θλάση ο στόπερ Ρικάρντο Ρόσα, επιτρέποντας στον Γκρεγκ Χάλφορντ να κάνει το ντεμπούτο του. Από την στιγμή που γυρίζει ο Μοκοένα, ο Χάλφορντ θα μετατοπιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Μακροχρόνια τραυματίας είναι ο επιθετικός Ντάνι Γουέμπερ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 0-0

2008/09: 0-0

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Ντονκάστερ: Αν και το «διπλό» επί της Σκάνθορπ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών, η Ντονκάστερ δεν έδωσε συνέχεια στο ματς με την Ντέρμπι. Οι «ρόβερς» ηττήθηκαν από έναν καλύτερο αντίπαλο, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής τους, χάνοντας το ματς ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι έχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών και ο Ο'Ντρίσκολ θα χρειαστεί να ανακατέψει την τράπουλα. Ο μέσος Σάιμο Τζίλετ είναι ο τελευταίος που προστέθηκε στην λίστα των απόντων και εκφράζονται φόβοι ότι υπέστη ρήξη συνδέσμων στο γόνατο. Εκτός παραμένουν και οι Ο'Κόνορ (αμυντικός), Τόμας (αμυντικός) και Τσέιμπερς (αμυντικός), ενώ από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν ο μέσος Μάρτιν Γουντς και ο κεντρικός αμυντικός Ανταμ Λόκγουντ. Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο αμυντικός Τζορτζ Φρεντ.

Σέφιλντ Γιουν.: Από το δεύτερο φετινό «διπλό» της έρχεται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία τα πήγε περίφημα απέναντι στη Χαλ. Αντίθετα, σε πρόσφατα ματς οι «λεπίδες» ήταν πιο αποτελεσματικές στην άμυνα όταν πιέστηκαν και στο δεύτερο μέρος βρήκαν το γκολ που τους έδωσε τους βαθμούς. Το ματς με την Ντονκάστερ αποτελεί πρόκληση, διότι ακόμα φέτος δεν έχουν κερδίσει σε δύο σερί αγωνιστικές. Χωρίς τον έμπειρο αριστερό μπακ Στίβεν Τζόρνταν θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Χαλ και αναμένεται να αντικατασταθεί από το Ρίτσι Ντε Λάετ, ο οποίος είναι δανεικός από τη Μάνσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-1

2008/09: 0-2

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -