Football League (preview)

Όσο ενδιαφέροντα και αν είναι τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, οι αναμετρήσεις των μικρών επαγγελματικών κατηγοριών της Αγγλίας, έχουν πάντα τη δική τους... αίγλη.



Football League (preview)

Τσάμπιονσιπ:

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Τσάμπιονσιπ -έστω και με παιχνίδι περισσότερο- έχει η Μπέρνλι, αν καταφέρει να πάρει την εντός έδρας νίκη επί της Μπλάκμπερν. Στην πρώτη δυάδα ευελπιστεί να φτάσει και η Μπράιτον, φεύγοντας νικήτρια από το «σπίτι» της Πρέστον. Την Χάντερσφιλντ υποδέχεται η Ντέρμπι Κάουντι, ενώ η 6η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να παραμείνει σε θέσεις πλέι-οφ, χρειάζεται να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Ρόραμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Μπέρμιγχαμ – Χαλ 1-0

Μίντλεσμπρο – Γουλβς 2-1

Μπρίστολ Σίτι – Κάρντιφ

Μπέρνλι – Μπλάκμπερν

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Ρόδεραμ

Πρέστον – Μπράιτον

Ντέρμπι Κάουντι – Χάντερσφιλντ

Μίλτον Κέινς Ντονς – ΚΠΡ

Ρέντινγκ – Φούλαμ

Ιπσουιτς – Νότιγχαμ Φόρεστ

Μπρέντφορντ – Τσάρλτον

Λιντς – Μπόλτον

League One:

Ένα εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος Μπέρτον Άλμπιον, καλούμενη να ξεπεράσει το εμπόδιο της προτελευταίας Κρου, εκτός έδρας. Σε πολύ καλή κατάσταση πετυχαίνει την Πίτερμπρο η 2η Γουίγκαν και πιθανότατα θα διατηρήσει τη διαφορά της από την 1η θέση. Σαφώς πιο δύσκολη η δοκιμασία της Γουόλσολ, η οποία κοντράρεται με την Μπάρνσλεϊ, που με τη σειρά της διεκδικεί θέση στα πλέι-οφ ανόδου. Την Σκάνθορπ εκτός έδρας αντιμετωπίζει η Τζίλιγχαμ, σε αντίθεση με την 5η Μίλγουολ που υποδέχεται την Μπλάκπουλ. Τέλος, η Κόβεντρι, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή της στην πρώτη εξάδα, οφείλει να κερδίσει την Ρότσντεϊλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Μπέρι – Μπράντφορντ

Σκάνθορπ – Τζίλιγχαμ

Κόβεντρι – Ρότσντεϊλ

Όλνταμ Αθλέτικ – Σουίντον (Αναβ.)

Σάουθεντ – Τσέστερφιλντ

Κρου – Μπέρτον Αλμπιον

Πορτ Βέιλ – Κόλτσεστερ

Γουόλσολ – Μπάρνσλεϊ

Ντονκάστερ – Σριούσμπερι

Μίλγουολ – Μπλάκπουλ

Φλίτγουντ Τάουν – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Γουίγκαν – Πίτερμπρο

League Two:

Πολύ δύσκολα δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της League Two η Νορθάμπτον, με μία διαφορά τουλάχιστον 11 βαθμών από τους αντιπάλους της. Καλείται την τρέχουσα αγωνιστική να κερδίσει την Καρλάιλ. Προσπάθεια να αυξήσει τη διαφορά της από την 4η θέση θα κάνει η Όξφορντ, φιλοξενούμενη στην έδρα της Πλιμουθ, με την οποία είναι ισόβαθμες. Να πλησιάσει στην πρώτη τριάδα θέλει η Άκρινγκτον Στάντλεϊ, η οποία αγωνίζεται στην έδρα της Γουίμπλεντον. «Μάχη» για τις θέσεις των πλέι-οφ, με τις Πόρτσμουθ, Μπρίστολ Ρόβερς και Λέιτον Όριεντ να έχουν από 53 βαθμούς, την ώρα που υπάρχουν πέντε ομάδες από κάτω τους που μπορούν να βρίσκονται στις προνομιούχες θέσεις μετά την τρέχουσα αγωνιστική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Γουίμπλεντον – Άκρινγκτον Στάνλεϊ

Νοτς Κάουντι – Μπρίστολ Ρόβερς

Κέμπριτζ – Εξετερ

Κρόουλι – Μόρκαμ

Ντάγκεναμ – Γιορκ

Μάνσφιλντ – Γέοβιλ

Νιούπορτ Κάουντι – Γουίκομ

Στίβενεϊτζ – Πόρτσμουθ

Μπαρνέτ – Χάρτλεπουλ

Πλίμουθ – Οξφορντ Γιουνάιτεντ

Καρλάιλ – Νορθάμπτον

Λέιτον Οριεντ – Λούτον