Class of... '16

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία, σπουδαία γενιά παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (την τρανή Class of '92), ο Λουίς Φαν Χάαλ, ανάμεσα σε όλα τα ... άσχημα που έχει κάνει στην ομάδα, μπορεί να έχει τη συνείδησή του πεντακάθαρη όσον αφορά τις ευκαιρίες που έχει δώσει σε πιτσιρικάδες από την ακαδημία! Το england365.gr παρουσιάζει την... παρέα του Μάρκους Ράσφορντ.



Class of... '16

Μάρκους Ράσφορντ

Ηλίκία: 18

Θέση: Επιθετικός

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα: 2

Γκολ: 4

Ντεμπούτο: 25/2/2016

Με δύο γκολ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο και δύο γκολ στο πρόσφατο ντέρμπι με την Άρσεναλ, έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Παιδί που... ακόμα πηγαίνει σχολείο, που μια μέρα μετά το ματς με τους «κανονιέρηδες» έγραφε διαγώνισμα και που έχει κερδίσει θετικά σχόλια για τις ικανότητές του, όσο τις έχει φανερώσει από τα τμήματα υποδομής.

Κάμερον Μπόρθγουϊκ – Τζάκσον

Ηλικία: 19

Θέση: Αριστερό μπακ/κεντρικός αμυντικός/αμυντικό χαφ

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα: 12

Ντεμπούτο: 7/11/2015

Έχει χρειαστεί να παίξει σε αρκετά παιχνίδια στα μετόπισθεν λόγω των πολλών και σημαντικών απουσιών στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει σκοράρει σε τελικό τουρνουά με την ομάδα κ-17 απέναντι στη γαλλική Vendee και έχει πάρει τις δικές του εμπειρίες μέχρι στιγμής για φέτος.

Ντόναλντ Λοβ

Ηλικία: 21

Θέση: Κεντρικός αμυντικός/αμυντικό χαφ

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα: 2

Ντεμπούτο: 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον είχε παρατηρήσει όταν ο Λοβ ήταν ακόμα εφτά ετών και έπαιζε σε ακαδημία ομάδας στη γειτονιά όπου διέμενε, με αποτέλεσμα ο Σκοτσέζος πολυνίκης πρώην κόουτς των «κόκκινων διαβόλων» να τον πάρει στα τμήματα υποδομής του συλλόγου από πολύ μικρό, για να φτάσει πλέον να κάνει ντεμπούτο στα 21 του.

Τζο Ρίλεϊ

Ηλικία: 19

Θέση: Ακραίος αμυντικός/κεντρικός μέσος

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα; 2

Ντεμπούτο: 22/2/2016

Πρόσφατα είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media φωτογραφία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν τον έβρισκε στις προπονήσεις στο «Κάρινγκτον» και έγραφε «Μαθαίνοντας από τους καλύτερους...». Παιδί με φιλοδοξίες,σε θέσεις που έχουν ταλαιπωρήσει πολύ τη Γιουνάιτεντ, αλλά με ανάγκη για δουλειά.

Ρίγκαν Πουλ

Ηλικία: 17

Θέση: Κεντρικός αμυντικός/αμυντικός μέσος

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα: 1

Ντεμπούτο: 25/2/2016

Προτού μετακομίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αγωνιζόταν για την Νιούπορτ Τάουν, με την οποία κατάφερε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 16 ετών και 94 ημερών, με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος που πραγματοποίησε ντεμπούτο με τον σύλλογο και να σπάσει επίδοση που διατηρούταν επί 45 χρόνια! Δυναμικός χαφ, καλός με τη μπάλα στα πόδια...

Τίμοθυ Φοσού – Μενσά

Ηλικία: 18

Θέση: Κεντρικός μέσος

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα: 1

Ντεμπούτο: 28/2/2016

Το γεγονός πως ενδιαφέρονταν για τον ποδοσφαιριστή ομάδες όπως οι Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η Γιουνάιτεντ βγήκε νικήτρια πείθοντάς τον να φορέσει τα κόκκινα, λέει αρκετά από μόνο του. Βέβαια, είναι ακόμα πιτσιρικάς και θα πρέπει να καταθέσει πολλές αποδείξεις επί χόρτου... Οι «κόκκινοι διάβολοι» τον απέκτησαν από τον Άγιαξ έναντι 300.000 λιρών το 2014 και έκανε ντεμπούτο στο φετινό ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Τζέιμς Γουέιρ

Ηλικία: 20

Θέση: Κεντρικός μέσος

Συμμετοχές στην πρώτη ομάδα: 1

Ντεμπούτο: 28/2/2016

Τον συγκρίνουν με τον Χουάν Μάτα. Είναι ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπήκε κι αυτός στο ντέρμπι κόντρα στους «κανονιέρηδες», μαζί με τον Φοσού – Μενσά. Διεθνής με τα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, καλή ματιά στο γήπεδο, εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής.