Μαύρες… γάτες που την έφαγαν!

Ακόμα μια σφαλιάρα δέχτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο «Στάδιο του Φωτός» και γνώρισε την ήττα (2-1) από τη Σάντερλαντ, χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος για μια θέση στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Εξαιρετική εμφάνιση από τις «μαυρόγατες», οι οποίες πήραν μια τεράστιας σημασίας νίκη στην μάχη για την παραμονή.



Μαύρες… γάτες που την έφαγαν!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν έτσι στην 5η θέση με 41 βαθμούς, έξι λιγότερους από την 4η Σίτι που αύριο κοντράρεται με την 2η Τότεναμ.

Από την πλευρά της η Σάντερλαντ έφτασε τους 23 και την 18η θέση, βάζοντας από κάτω για την ώρα και τη Νόριτς.

Το ματς:

Καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να περιμένει από την ομάδα του ο Σαμ Άλαρνταϊς. Η Σάντερλαντ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα τρία λεπτά μετά την πρώτη σέντρα, όταν ο Καζρί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα με εκτέλεση φάουλ και ενώ η… παραλίγο παρεμβολή του Ντεφό στη φάση, μπέρδεψε τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτετ. Οι «μαυρόγατες» θα μπορούσαν μάλιστα λίγο αργότερα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Ντεφό δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές τον Ισπανό κίπερ. Οι γηπεδούχοι έχασαν νωρίς με τραυματισμό τον Κίρκοφ, την ώρα που οι παίκτες του Φαν Χάαλ είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία και έψαχναν την ισοφάριση. Λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου πάντως, η Σάντερλαντ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σνάιντερλιν μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποχρεώθηκαν και αυτοί σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Νταρμιάν να έχει έναν άσχημο τραυματισμό και το νεαρό Λαβ να περνά στη θέση του. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν έξι λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Μαρσιάλ να νικά με πανέμορφο τρόπο τον Μανόνε, μετά από σουτ του Μάτα, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Με μια ευκαιρία του Ντεφό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ ελάχιστες στιγμές αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών, για χέρι του Ρούνεϊ αυτήν τη φορά. Στο 54’ ήρθε ακόμα μια εξαιρετική στιγμή για τις «μαυρόγατες» και τον Ντεφό, όμως και πάλι ο βραχύσωμος φορ δεν τα κατάφερε, μιας και ο Μπλιντ εξουδετέρωσε την απειλή από το τακουνάκι που επιχείρησε. Οι ευκαιρίες για την Σάντερλαντ συνεχίστηκαν και στο 61’ και το 72’ ο Ντε Χέα χρειάστηκε να κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις για να βάλει στοπ στις προσπάθειες των Εντόι και Κονέ και να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του. Στο 73’ ο Μάτα είχε ένα μακρινό σουτ χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ίδια ήταν και η κατάληξη και στην κεφαλιά του Σμόλινγκ πέντε λεπτά μετά. Τελικά η υπεροχή της Σάντερλαντ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 82’, όταν ο Κονέ με δυνατή καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ και έγραψε το 2-1 (αν και το γκολ χρεώθηε τεικά στον Ισπανό) μέσα σε… πανδαιμόνιο. Η Γιουνάιτεντ πάλεψε στο τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ώστε να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.


Sundεrla@nd 2-1 M@nchεstεr Unιtεd HD - G0@ls... από zidanekrisz

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Γέντλιν, Ο'Σέι, Κονέ, Φαν Άανχολτ, Κίρχοφ (15’ Ρόντγουελ), Κάτερμολ (85' Τοϊβόνεν), Εμβιλά, Καζρί, Εντόι, Ντεφό (71’ Μπορίνι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χεα, Νταρμιάν (37’ Λαβ), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Μπόρθγουικ-Τζάκσον, Σνάιντερλιν (86' Κιν), Κάρικ, Λίνγκαρντ (62’ Ντεπάι), Μάτα, Μαρσιάλ, Ρούνεϊ