Επίσημη τοποθέτηση της FIFA
ENGLAND365 19.10.2010 | 09.17
Η FIFA ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι θα συνεχίσει τις έρευνες για το σκάνδαλο που προέκυψε στην ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 ενώ ήδη έχει καλέσει να παρουσιαστούν ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής δυο μέλη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα οποία κατηγορούνται για δωροδοκία.

Ο Αμος Αντάμου από τη Νιγηρία και ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Ταϊτή, είναι οι δυο άμεσα εμπλεκόμενοι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται να αποκλειστούν από την επιτροπή αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες πως ζητούσαν χρήματα για να δώσουν την ψήφο τους.
Η FIFA στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει "Η FIFA ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για να διαπιστώσει αν τα δυο μέλη της έχουν παραβεί τους κανόνες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των Ενώσεων-Μελών για την ανάθεση των χωρών θα σημαίνει και παραβίαση των κανονισμών".
Η απόφαση για τους Αντάμο και Τέμαρι αναμένεται αύριο με τον Ζεπ Μπλάτερ να διαβεβαιώνει πάντως ότι κανείς και τίποτα δεν θα επηρεάσει την απόφαση όσων θα ψηφίσουν για την ανάθεση των διοργανώσεων. Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 διεκδικούν οι Αγγλία, Ρωσία, Ισπανία/Πορτογαλία και Ολλανδία/Βέλγιο ενώ αυτό του 2022 οι Αυστραλία, Η.Π.Α., Κατάρ, Ιαπωνία και Ν.Κορέα.