Football League (preview)

Ακόμα μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το ενδιαφέρον στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, παραμένει αμείωτο.



Football League (preview)

Τσάμπιονσιπ:

Μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής, τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί για την πρωτοπόρο Μίντλεσμπρο. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εκείνη πέρα από τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Την ίδια ώρα, η Χαλ θα ελπίζει σε «στραβοπάτημα» της «Μπόρο» και δική της νίκη επί της Φούλαμ, εκτός έδρας, για να βρεθεί στην κορυφή. Κοντά στην πρώτη δυάδα επιθυμεί να παραμείνει η Ντέρμπι Κάουντι που υποδέχεται τη Δευτέρα την 4η Μπέρνλι, έχοντας έναν βαθμό διαφορά (49 έναντι 48). Μπράιτον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ «κλείνουν» την πρώτη εξάδα και για να μείνουν εκεί ζητούν τις νίκες στα ματς κόντρα σε Χάντερσφιλντ (εντός) και Ρέντινγκ (εκτός) αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

ΚΠΡ – Γουλβς

Πρέστον – Μπρέντφορντ

Λιντς – Μπρίστολ Σίτι

Τσάρλτον – Μπλάκμπερν

Μπόλτον – Μίλτον Κέινς Ντονς

Μπέρμιγχαμ – Ιπσουιτς

Φούλαμ – Χαλ

Ρέντινγκ - Σέφιλντ Γουένσντεϊ

Μπράιτον – Χάντερσφιλντ

Κάρντιφ – Ρόδεραμ

Μίντλεσμπρο – Νότιγχαμ Φόρεστ

Μπέρνλι – Ντέρμπι Κάουντι (25/1)

League One:

Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο η Μπέρτον Άλμπιον, η οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σριούσμπερι και να παραμείνει δεδομένα στην κορυφή και παράλληλα να διατηρήσει ο αήττητο σερί της. Τη δεύτερη σερί νίκη της θέλει να πετύχει η Γουόλσολ, η οποία υποδέχεται τη Μπλάκπουλ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί στην 1η θέση. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την 3η της βαθμολογίας Τζίλιγχαμ που δοκιμάζεται εντός έδρας κόντρα στην 6η Πίτερμπρο. Κόβεντρι και Γουίγκαν (4η-5η), έχουν από 48 βαθμούς και μπορούν να πλησιάσουν την πρώτη δυάδα με νίκες κόντρα σε Σάουθεντ (εκτός) και Κρου (εκτός).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Μπάρνσλεϊ – Ρότσντεϊλ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σουίντον

Μπέρτον Αλμπιον – Σριούσμπερι

Φλίτγουντ Τάουν – Ντονκάστερ

Τζίλιγχαμ – Πίτερμπρο

Πορτ Βέιλ – Μπράντφορντ

Ολνταμ Αθλέτικ – Μπέρι

Σκάνθορπ – Κόλτσεστερ

Σάουθεντ – Κόβεντρι

Γουόλσολ – Μπλάκπουλ

Τσέστερφιλντ – Μίλγουολ

Κρου – Γουίγκαν

League Two:

Ο κακός χαμός γίνεται στο πρωτάθλημα της League Two, με τις Πλίμουθ και Νορθάμπτον να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς. Η μεν πρώτη φιλοξενείται από την 4η Μπρίστολ Ρόβερς, έχοντας δύσκολο έργο, την ώρα που η δεύτερη υποδέχεται τη Μόρκαμ. Στους 48 βαθμούς βρίσκεται η Όξφορντ, που μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής αναζητά την άμεση ανάκαμψη στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Πόρτσμουθ (5η), με την οποία τη χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί. Την Έξετερ εκτός αντιμετωπίζει η Άκρινγκτον Στάνλεϊ, ενώ η πρώτη επτάδα κλείνει με τη Γουίκομ που φιλοξενεί την Λέιτον Όριεντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Μάνσφιλντ – Λούτον

Νορθάμπτον – Μόρκαμ

Νοτς Κάουντι – Γουίμπλεντον

Στίβενεϊτζ - Μπαρνέτ

Γέοβιλ - Κρόουλι

Νιούπορτ Κάουντι – Ντάγκεναμ

Γουίκομ - Λέιτον Οριεντ

Μπρίστολ Ρόβερς – Πλίμουθ

Κέμπριτζ – Χάρτλπουλ

Καρλάιλ – Γιορκ

Έξετερ – Άκρινγκτον Στάνλεϊ

Πόρτσμουθ – Όξφορντ Γιουνάιτεντ