Κάτι λίγο από... Πρωταθλήτρια!

Με γκολ-οφσάιντ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων (!), η Τσέλσι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με την Έβερτον με το τελικό 3-3! Ισοφάρισε έχοντας βρεθεί πίσω με δύο γκολ και απάντησε στο προβάδισμα που έδωσε ο Φούνες Μόρι στα «ζαχαρωτά» στο 90'! Με... αυτογκόλ, αλλά και σωτήριο γκολ γιόρτασε ο Τέρι την 700η επαγγελματική του εμφάνιση. 



Κάτι λίγο από... Πρωταθλήτρια!

Τσέλσι δίχως φαντασία και όρεξη, Έβερτον με διάθεση για ... μεγάλες ζημιές. Αυτές οι δύο ήταν οι ομάδες που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ», με το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να έχει σαφή υπεροχή στο πρώτο μέρος και να φτάνει με πολύ περισσότερες απειλητικές διαθέσεις στα καρέ των Πρωταθλητών Αγγλίας. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, βέβαια, ήταν για τους «μπλε» με ένα διαγώνιο σουτ του Γουίλιαν στο 16', όμως ήρθαν... πολλές απαντήσεις, με το πλασέ του Οβιέδο στο 18' σχεδόν σε κενή εστία έπειτα από κόντρα, με τη μπάλα να φεύγει άουτ και τον Λουκάκου στο 24' ν' ανοίγει τη μπάλα έχοντας... αιφνιδιαστεί όταν βρέθηκε ολομόναχος από έξυπνη κάθετη. Στο 40' ο Μιραλάς υποχρέωσε τον Κουρτουά σε επέμβαση στην αριστερή του γωνία και τα «ζαχαρωτά» ήταν... αφεντικό στο χορτάρι!Το προβάδισμα που δικαιούταν ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ όχι μόνο ήρθε στην επανάληψη, αλλά ήταν και προβάδισμα ασφαλείας για τη νίκη!

Στο 49', από γύρισμα του Λέιτον Μπέινς στην περιοχή από αριστερά, ο Τζον Τέρι με... τρεις επαφές με τη μπάλα στην 700η εμφάνιση του σε συλλογικό επίπεδο πέτυχε αυτογκόλ, ενώ στο 56', ξανά με ταχύτατη και σωστά οργανωμένη επίθεση, η Έβερτον έφτασε στο 2-0 με το καταπληκτικό γκολ του Κέβιν Μιραλάς που από σέντρα και πάλι του Μπέινς, στόπαρε, γύρισε το κορμί του και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Κουρτουά! Το ματς έγινε ... τρελό, με τους «μπλε» να ξυπνούν, να κυνηγούν το γκολ, τον Φάμπρεγας να φτάνει κοντά στο γκολ της χρονιάς με τακουνάκι που πήρε ύψος και απομάκρυνε ο Χάουαρντ, όμως στο 64', ο Ντιέγκο Κόστα μείωσε εύκολα από λάθος συνεννόηση των Γιαγκέλκα και Χάουαρντ κι έπειτα από 70'', ο Φάμπρεγας με δεξί σουτ που κόντραρε ισοφάρισε σε 2-2! Λίγο αργότερα ο Κόστα έχασε ευκαιρία μπροστά από τον Χάουαρντ έπειτα από γύρισμα του Αθπιλικουέτα, ενώ ο Κουρτουά βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ μ τον Μιραλάς. Η αναγκαστική αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα με πρόβλημα τραυματισμού αποτέλεσε πλήγμα για την Τσέλσι, όμως η Έβερτον έφτασε ξανά κοντά στο «μπαμ» με τον Φούνες Μόρι στο 90' από σέντρα του Ντεουλοφέου να σκοράρει ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, όμως στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων (κι ενώ ο ρέφερι είχε δείξει 7), ο Τέρι με τακουνιά από θέση οφσάιντ έσωσε τον βαθμό και την... 700η επαγγελματική του εμφάνιση γράφοντας το τελικό 3-3!  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς (55' Όσκαρ), Μίκελ, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Πέδρο (66' Κένεντι), Ντιέγκο Κόστα (80' Ρεμί)

Έβερτον: Χάουαρντ, Οβιέδο (71' Φούνες Μόρι), Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Μπάρι, Μπέσιτς, Λένον (80' Ντεουλοφέου), Μπάρκλεϊ (81' Πίεναρ), Μιραλάς, Λουκάκου