Oh, it's Boxing Day!

Θεωρείται κατά πολλούς η μέρα των... εκπλήξεων. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Πρέμιερ Λιγκ δεν κάνουν διακοπές και φροντίζουν να μας προσφέρουν μία από τις ομορφότερες ποδοσφαιρικές ημέρες του χρόνου. Γιατί όπως λέει και το τίτλος: Oh, it's Boxing Day!



Oh, it's Boxing Day!

Την ώρα που οι Άγιες μέρες δίνουν σε όλους το δικαίωμα για... θαύματα, η Λέστερ, δεδομένα έχει κάνει το δικό της, όντας στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά από 17 αγωνιστικές. Πλέον καλείται να κάνει ακόμα μία έκπληξη, παίρνοντας κάτι θετικό στο «Άνφιλντ», στην αναμέτρηση κόντρα στη Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντα χάσει τις τελευταίες αγωνιστικές σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση μίας ευρωπαϊκής θέσης. Ο Γιούργκεν Κλοπ αναζητά την ανάκαμψη, λίγο πριν την ολοκλήρωση του 2015, ώστε να πάει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με ηρεμία και δίχως μεγάλη... γκρίνια.

Εξίσου δύσκολη αποστολή έχει και η Άρσεναλ που δοκιμάζεται στην έδρα της Σαουθάμπτον. Με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τις «αλεπούδες», οι Λονδρέζοι γνωρίζουν πως μετά το τέλος της «Boxing Day», είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, αν φυσικά αυτοί κερδίσουν τους «Αγίους» και η ομάδα του Ρανιέρι δεν νικήσει στο δικό της ματς.

Από κοντά και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιθυμεί να μην μείνει πιο μακριά από το τρένο του τίτλου, έχοντας χάσει την περασμένη αγωνιστική από τους «κανονιέρηδες» με 2-1. Οι «πολίτες» πάντως, έχουν καταφέρει να «καθαρίζουν» τέτοια ματς εντός έδρας, όπως αυτό κόντρα στη Σάντερλαντ, πουν δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει τη «ζημιά».

Εξίσου σημαντικό είναι και το παιχνίδι της Τότεναμ κόντρα στη Νόριτς. Ήταν ουσιαστική στο Σαουθάμπτον την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον πάτησε στην τετράδα. Τα «σπιρούνια» απέδειξαν ότι η ήττα από τη Νιούκαστλ ήταν σύμπτωση όμως, δεν έχουν και τόσο μεγάλη ευστοχία εσχάτως στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», την ώρα που τα «καναρίνια» έκαναν το… θαύμα των Χριστουγέννων στο Μάντσεστερ. Ο Άλεξ Νιλ θέλει να εκμεταλλευτεί την εκτοξευμένη ψυχολογία, ψάχνοντας ακόμα ένα άλμα μακριά από τη «γραμμή» και όπλο της είναι η μη ύπαρξη άγχους σε αυτό το ματς.

Το ρολόι κυλά αντίστροφα για τον Φαν Χάαλ. Η ήττα από τη Νόριτς φέρνει τον Ολλανδό τεχνικό ένα… κλικ από την απόλυση, την ώρα που η αντίδρασή του στη συνέντευξη Τύπου ήταν χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί. Η εικόνα της είναι αποκαρδιωτική, αλλά παραμένει η… βασίλισσα της «Boxing Day». Καλείται λοιπόν να πάρει την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Στόουκ, που «βυθίστηκε» την περασμένη αγωνιστική από μια… τορπίλη της Κρίσταλ Πάλας στο φινάλε. Ο Μαρκ Χιούζ, πάντως, θεωρεί ότι δεν θα επηρεαστεί η ψυχολογία των «πότερς», που φέτος τα έχουν καταφέρει περίφημα στο «Μπριτάνια» με τους «μεγάλους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας

Λιβερπουλ – Λέστερ

Τότεναμ – Νόριτς

Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ

Τσέλσι – Γουότφορντ

Σουόνσι – Γουέστ Μπρόμιτς

Αστον Βίλα – Γουέστ Χαμ

Νιούκαστλ – Εβερτον

Σαουθάμπτον – Αρσεναλ