Η ζωή χωρίς Μουρίνιο...

Η Τσέλσι καλείται πλέον να παλέψει για την επιβίωσή της δίχως τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο και με την κατάσταση διαδοχής να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οι «μπλε» υποδέχονται τη Σάντερλαντ για την 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Με τον Ρούνεϊ να επιστρέφει η Μαν. Γιουνάιτεντ κοντράρεται με τη Νόριτς, στο «Γκούντισον Παρκ» η Λέστερ!



Η ζωή χωρίς Μουρίνιο...

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας, με το κλίμα βαρύ από την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο και την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου κεφαλαίου της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου όσον αφορά την άκρη του πάγκου, οφείλουν πλέον να δείξουν ότι το σοκ θα τους βγει σε καλό και θα ξεκινήσει η βαθμολογική αναρρίχηση.

Σήμερα, υποδέχονται τη Σάντερλαντ που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και προέρχεται από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα... Ο κίνδυνος για να βρεθούν οι «μπλε» στις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είναι πλέον ρεαλιστικό σενάριο...

Την ίδια ώρα, στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Ρούνεϊ να επιστρέφει και να γίνεται (εφόσον αγωνιστεί) ο 10ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει τις 500 συμμετοχές, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ αντιμετωπίζει τη Νόριτς. Με πέντε παιχνίδια μακριά από τη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ πλέον, οι «κόκκινοι διάβολοι» οφείλουν να μη χάσουν την πρώτη τετράδα, με τον Ολλανδό κόουτς να έχει εκφράσει την ανησυχία του και να κάνει λόγο για το... τέλος του κόσμου αν συνεχιστούν τα «στραβοπατήματα». Αντίθετα, τα «καναρίνια» έχουν μόλις δύο βαθμούς από τα τέσσερα τελευταία ματς και βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, έχοντας ντεσαβαντάζ στην ισοβαθμία με τη Σουόνσι.

Στο «Γκούντισον Παρκ», η πρωτοπόρος Λέστερ έχει πολύ δύσκολη «αποστολή» απέναντι στην Έβερτον. Οι Βάρντι και Μαχρέζ αισθάνονται μεν τεράστια σιγουριά στον εαυτό τους, ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ένας... ευτυχισμένος προπονητής, όμως, οι «αλεπούδες» καλούνται να επιδείξουν συνέπεια, με το σημερινό ματς να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Τα «ζαχαρωτά» συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ και αποτελούν μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, με πείσμα για να παίρνει πάντοτε κάτι από τα παιχνίδια της.

Η Τότεναμ που ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος μετά τον Αύγουστο, την περασμένη Κυριακή (!), με την ανατροπή της Νιούκαστλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», φιλοξενείται από την προβληματική Σαουθάμπτον που έχει τεράστια ανάγκη από βαθμούς και έχει μείνει με τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος, ενώ, η Στόουκ φιλοξενεί στο «Μπριτάνια» την Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» που ξέρουν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουν ταξιδέψει σε μια έδρα που είναι... φρούριο και οι «πότερς» έχουν τρομερές ικανότητες να «χτυπούν» τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας όταν έχουν καταφέρει να απορροφήσουν την πίεση στην άμυνά τους...

Η Νιούκαστλ των δύο σερί εντυπωσιακών νικών απέναντι σε Λίβερπουλ και Τότεναμ στη θεωρία έχει εύκολο έργο απέναντι στους ουραγούς της Άστον Βίλα, ενώ στο «Χόθορνς», η Γουέστ Μπρομ που πριν από μια εβδομάδα έφτασε κοντά σε μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ αλλά ισοφάριστηκε στις καθυστερήσεις (2-2) κοντράρεται με τη Μπόρνμουθ που έχει... μεθύσει από τη χαρά των επιτυχίων κόντρα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής (17:00):

Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ

Στόουκ – Κρίσταλ Πάλας

Έβερτον – Λέστερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νόριτς

Τσέλσι – Σάντερλαντ

Σαουθάμπτον – Τότεναμ

Νιούκαστλ – Άστον Βίλα (19:30)