Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ (preview)

Με την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι δεδομένη, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται στο «Έτιχαντ» την Γκλάντμπαχ με στόχο τη νίκη που θα της δώσει κάποιες ελπίδες για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.



Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ (preview)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέλει να «κλείσει» τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γκλάντμπαχ.

Οι «πολίτες» έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» του θεσμού από την 4η αγωνιστική, ωστόσο μετά την ήττα από τη Γιουβέντους έχασε την πρώτη θέση στον όμιλό. Στις δύο προηγούμενες σεζόν, βρέθηκε στην επόμενη φάση και πάλι ως δεύτερη.

Κάτι τέτοιο θα ήθελε να αποφύγει φέτος, αν και δεν είναι στο χέρι της. Για να έχει λοιπόν μία ποιο ευνοϊκή κλήρωση, θα πρέπει να πάρει προφανώς τη νίκη κόντρα στα «πουλάρια» και παράλληλα η «γηραιά Κυρία» να ηττηθεί από τη Σεβίλλη.

Προφανώς και θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη συγκριτικά με το τελευταίο της παιχνίδι, στο οποίο ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Στόουκ με 2-0.

Απέναντί της βέβαια θα βρει μία άκρως φορμαρισμένη ομάδα που ακούει στο όνομα Γκλάντμπαχ.

Τα «πουλάρια» μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σεβίλλης με 4-2, πέτυχαν στη συνέχεια μία... ακόμα μεγαλύτερη, επί της Μπάγερν Μονάχου, με 3-1.

Οι Γερμανοί βρίσκονται μία «ανάσα» από την πρόκρισή τους στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι μέσα στο «Έτιχαντ», σε περίπτωση που και η Σεβίλλη περάσει νικηφόρα από τη Γιουβέντους. Αν δεν γίνει αυτό, τότε και με ήττα κόντρα στους «πολίτες», θα έχουν την 3η θέση στα χέρια τους.

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Σίτι:

Κανονικά έλαβε μέρος στην προπόνηση ο Τουρε, ο οποίος πιθανότατα θα βρίσκεται στα πλάνα του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Παραμένουν τραυματίες οι Αγουέρο, Κομπανί και Ντεμικέλις, την ώρα που στα «πιτς» βρίσκονται και οι Νασρί και Ζαμπαλέτα.

Γκλάντμπαχ:

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του εξτρέμ της Γκλάντμπαχ, Τραορέ, λόγω τραυματισμού.

Εκτός οι Χαν, Χέρμαν και Σουλτς, όπως και οι Ντομίνγκεθ και Στράντσλ.

Πιθανές ενδκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι:

Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντελφ, Τουρέ, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Αγουέρο

Γκλάντμπαχ:

Ζόμερ, Κορμπ, Κρίστενσεν, Ελβέντι, Βεντ, Νταχούντ, Τσάκα, Τραορέ, Ράφαελ, Τζόνσον, Σίντλ