Πίσω από την ομίχλη, αχνοφαίνεται η πρόκριση!

Μπορεί να μην πήρε τη νίκη, αλλά πέτυχε ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό». Η Ιρλανδία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Βοσνία στην ομιχλώδη Ζένιτσα, με τον Έντιν Τζέκο να χαλάει το πανηγύρι στην εξέδρα των φιλοξενούμενων με άμεση απάντηση στο γκολ του Ρόμπι Μπράντι.



Πίσω από την ομίχλη, αχνοφαίνεται η πρόκριση!

Αν εξαιρεθούν οι δύο στιγμές αδράνειας που παραλίγο να κοστίσουν, στο πρώτο μέρος η Ιρλανδία έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην άμυνα περιορίζοντας τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων, Έντιν Τζέκο και Μίραλεμ Πιάνιτς.

Προσπερνώντας την φάση στην οποία οι Βόσνιοι ζήτησαν πέναλτι, επέστρεψαν για να απειλήσουν με τον Ιμπίσεβιτς στο 22', ο οποίος έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ από πολύ πλεονεκτικό σημείο, ενώ 13' λεπτά αργότερα ο Λούλιτς δεν μπόρεσε να κάνει μικρή επαφή στην κεφαλιά του Ζουκάνοφ για να την στείλει στα δίχτυα.

Λίγο η ομίχλη, λίγο η προσοχή και των δύο, είχαν ως αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί ένα... φαντασμαγορικό ματς, ωστόσο τρία λεπτά ήταν αρκετά για να προσφέρουν στιγμές στην εξέδρα των Ιρλανδών, αρχικά, και σε αυτή των Βόσνιων, τρία λεπτά αργότερα.

Στο 81', περίπου 800 άτομα έκαναν σαν τρελά, με τον μέσο της Νόριτς, Ρόμπι Μπράντι, να ανοίγει το σκορ από τα όρια της περιοχής, όμως ο κόσμος των γηπεδούχων γέλασε τελευταίος, με τον Τζέκο να ισοφαρίζει στο 84'.

Ο επαναληπτικός έχει οριστεί για τις 16 του μήνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Σούνιτς, Λούλιτς (81' Χαΐροβιτς), Ζουκάνοβιτς, Κόκαλιτς, Πιάνιτς, Μούτζα (51' Βράνιες), Βίσκα (73' Ντούριτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν, Κοφ, Κλαρκ, Γουόρντ (67' Γουίλσον), Χέντρικ, Γουέλαν, ΜακΚάρθι, Μπράντι (86' ΜακΓκίντι), Χούλαχαν (60' ΜακΚλιν), Μέρφι