Επικεφαλής ομίλου στο Euro 2016 η Αγγλία

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκεται η Αγγλία στην κλήρωση για την τελική φάση του Euro 2016. Στο τέταρτο και τελευταίο Β.Ιρλανδία και Ουαλία. Στους «αδύναμους» για τα πλέι οφ η Ιρλανδία.



Επικεφαλής ομίλου στο Euro 2016 η Αγγλία

Τα «τρία λιοντάρια» θα είναι μαζί με τους διοργανωτές Γάλλους, αλλά και τις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Βέλγιο οι επικεφαλείς των έξι ομίλων στους οποίος θα χωριστούν οι 24 συνολικά εθνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Από την πλευρά τους Βόρειος Ιρλανδία και Ουαλία θα βρίσκονται στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς είναι στα… χαμηλά σε ότι έχει να κάνει με την ειδική βαθμολογία των χωρών.

Τα υπόλοιπα γκρουπ δεν έχουν σχηματιστεί ακριβώς ακόμα, καθώς απομένουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που θα προκύψουν από τη διαδικασία των πλέι οφ. Πάντως θέση στο δεύτερο έχουν «καπαρώσει» Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Κροατία και Αυστρία, ενώ στο τέταρτο θα τοποθετηθούν η Ισλανδία με την Αλβανία.

Σε ότι αφορά τα διπλά ματς για τις τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ», Η Ιρλανδία είναι μαζί με Δανία, Νορβηγία και Σλοβενία στους αδύναμους. Κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βοσνίας, Ουκρανίας, Σουηδίας και Ουγγαρίας για την πρόκριση στην τελική φάση.

Στη βαθμολογία των χωρών μετρά κατά 40% η συγκομιδή τους στην προκριματική φάση του Euro 2016, 40% στην αμέσως προηγούμενη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και 20% αυτή των προκριματικών του 2012.