Και τώρα περιμένει να ζήσει την στιγμή!

Το γκολ της ισοφάρισης για την Φινλανδία (1-1) λίγο πριν το φινάλε χάλασε την γιορτή για την Βόρεια Ιρλανδία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία καθώς έτσι κι αλλιώς περιμένει την έναρξη του Euro το ερχόμενο καλοκαίρι για να γράψει ιστορία κι επισήμως. Εντυπωσιακή νίκη με σκορ 4-3 επί της Ουγγαρίας για την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».



Και τώρα περιμένει να ζήσει την στιγμή!

Ο Γκρεγκ Κάθκαρτ με το γκολ του παραλίγο να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο μια πανέμορφη για τους Βορειοϊρλανδούς διαδρομή στα προκριματικά, αλλά η ισοφάριση του Πογιανπάλο στο 87' δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη.

Από την θετική οπτική των γεγονότων ωστόσο, οι Βορειοϊρλανδοί τερμάτισαν πρώτο* στον 6ο όμιλο με 21 βαθμούς (είχαν προκριθεί με το 3-1 επί της Ελλάδας την περασμένη αγωνιστική), έναν παραπάνω από την Ρουμανία που προκρίθηκε ως δεύτερη με το εύκολο 3-0 επί των Νήσων Φερόε.

Τέλος, η μεγάλη είδηση για το συγκεκριμένο γκρουπ είναι η πρώτη νίκη της εθνικής μας ομάδας, η οποία αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να μην κλείσει με απογοητευτικό τρόπο τις υποχρεώσεις της με το εντυπωσιακό 4-3 επί της Ουγγαρίας (Σταφυλίδης, Ταχτσίδης, Μήτρογλου και Κονέ τα γκολ), που κυνηγούσε απευθείας πρόκριση εφόσον κατάφερνε να κάνει το διπλό και οι Ρουμάνοι δεν κέρδιζαν.

τελευταία φορά που τερμάτισε πρώτη σε όμιλο προκριματικών ήταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, πάνω από Πορτογαλία και Ιταλία