Αποχαιρέτησε η Σαουθάμπτον!

Δεν τα κατάφερε η Σαουθάμπτον… Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη Μίντιλαντ στη Δανία και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League, αφήνοντας με μόλις δύο ομάδες (Τότεναμ, Λίβερπουλ) την Αγγλία στην αυριανή (28/8) κλήρωση της διοργάνωσης.



Αποχαιρέτησε η Σαουθάμπτον!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ράσμουνσεν στο 28ο λεπτό, με τους παίκτες του Κούμαν να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή.

Έτσι μετά τη Γουέστ Χαμ και η Σαουθάμπτον αποχαιρέτησε νωρίς νωρίς τα ευρωπαϊκά όνειρα, με τους εκπροσώπους της Πρέμιερ Λιγκ στη διοργάνωση να μειώνονται από τέσσερις σε δύο.

Το ματς:

Αποφασισμένοι να βρουν ένα γρήγορο γκολ, που θα άλλαζε από την αρχή τα δεδομένα για την πρόκριση, μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες της Σαουθάμπτον. Φοντέ και Ροντρίγκεζ είχαν δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα, όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Ίδια ήταν η κατάληξη είχε και στην προσπάθεια του Ντέιβις στα μισά του πρώτου μέρους (23’), στην καλύτερη στιγμή των «αγίων» μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και καλύτεροι, βρέθηκαν πάντως πίσω στο σκορ, όταν στο 28ο λεπτό ο Ράσμουνσεν κατάφερε να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ και να κάνει το 1-0 για τη Μίντιλαντ. Το γκολ διαμόρφωσε νέες ισορροπίες στο ματς και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι Δανοί διατήρησαν με σχετική ευκολία το προβάδισμά τους.

Με μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Μίντιλαντ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά ο Ράσμουνσεν δεν κατάφερε στο 48’ να κάνει με κεφαλιά δύο τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο φυσικά και αυτά της ομάδας του. Ο Κούμαν αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο 56’ πέρασε τον Τάντιτς στη θέση του Κόκερ.

Οι «άγιοι» προσπαθούσαν να βρουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και όσο περνούσε η ώρα τόσο προσπαθούσαν να αυξήσουν την πίεσή τους. Οι γηπεδούχοι ήταν όμως καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στα τελευταία λεπτά ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να βρουν το γκολ. Τελικά το 1-0 παρέμεινε παρά την... φουλ επίθεση των φιλοξενούμενων στο τέλος, με τη Μίντιλαντ να κλείνει θέση στους ομίλους και τη Σαουθάμπτον να… μένει Αγγλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντιλαντ: Νταλίν, Νίελσεν (Ρόμερ), Χάνσεν, Σβιατσένκο, Λόριντσεν, Σπαρβ, Πόουλσεν, Άντερσον (80’ Πούσιτς), Ρόιερ, Σίστο (68’ Χασάν), Ράσμουνσεν

Σαουθάμπτον: Στεκέλενμπουργκ, Γιοσίντα, Φοντέ, Κόκερ (56’ Τάντιτς), Τάργκετ, Μαρτίνα, Γουόρντ-Πρόουζ, Ρομέου, Σ.Ντέιβις (82’ Χουάνμι), Ροντρίγκεζ (75’ Λονγκ), Πελέ