«Στην Πρέμιερ, δεν θέλουν ντέρμπι στη Boxing Day»

Την απουσία μεγάλων παιχνιδιών στη Boxing Day του 2015, έπειτα από την ανακοίνωση του προγράμματος για τη νέα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας που λαμβάνει τα δεδομένα για την κλήρωση των αγώνων, Γκλεν Τόμσον.  



«Στην Πρέμιερ, δεν θέλουν ντέρμπι στη Boxing Day»

Όπως αναφέρε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «TalkSport», ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιποα δεδομένα που παραδίδουν στους υπεύθυνους της εταρείας οι άνθρωποι της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα και από τη σχετική έγκριση των συλλόγων, υπάρχει η δυνατότητα για τις ομάδες να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να έχουν ντέρμπι στη Boxing Day.

Οι περισσότερες δεν το προτιμούν και ο Τόμσον εξηγεί πως:

«Ούτως ή άλλως στη Boxing Day τα γήπεδα θα είναι γεμάτα λόγω της ημέρας, της παράδοσης και του γεγονότος πως είναι περίοδος γιορτών και οι οικογένειες έρχονται μαζί στο γήπεδο. Επειδη λοιπόν οι σύλλογοι το ξέρουν αυτό, προτιμούν να μην παίζουν μεγάλα ντέρμπι στη Boxing Day ώστε να ευνοηθούν από τα έσοδα εισιτηρίων και πώλησης εμπορικών προϊόντων εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα και κάποια άλλη στιγμή μέσα στη σεζόν να γεμίσουν ξανά το γήπεδο όταν θα παίξουν με τον μεγάλο τους αντίπαλο».